2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Nagykanizsa

A raktártűz a hónap fotója

A GE kanizsai gyárában keletkezett raktártűzről készült egyik kép lett június fotója Zalában a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság döntése alapján.

Mint a szervezet közleményéből kiderül, a katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelyhez elengedhetetlen az is, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során. A hónap képét a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített fotók közül választják ki.


Németh István felvétele lett a hónap fotója (Fotó: ZMKI)

A júniusi legjobbat Németh István tűzoltó ezredes, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője készítette a General Electric helyi gyárában, ahol egy tizenegyezer négyzetméteres raktárépület égett kétezer négyzetméteren. A tűzoltók, mint az a Lokál Extra is megírta, a legmagasabb riasztási fokozat mellett dolgoztak, s megakadályozták a lángok továbbterjedését, munkájukkal több milliárd forintos értéket mentettek meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.