EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Nagykanizsa

A raktártűz a hónap fotója

A GE kanizsai gyárában keletkezett raktártűzről készült egyik kép lett június fotója Zalában a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság döntése alapján.

Mint a szervezet közleményéből kiderül, a katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelyhez elengedhetetlen az is, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során. A hónap képét a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített fotók közül választják ki.


Németh István felvétele lett a hónap fotója (Fotó: ZMKI)

A júniusi legjobbat Németh István tűzoltó ezredes, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője készítette a General Electric helyi gyárában, ahol egy tizenegyezer négyzetméteres raktárépület égett kétezer négyzetméteren. A tűzoltók, mint az a Lokál Extra is megírta, a legmagasabb riasztási fokozat mellett dolgoztak, s megakadályozták a lángok továbbterjedését, munkájukkal több milliárd forintos értéket mentettek meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.