2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Nagykanizsa

A raktártűz a hónap fotója

A GE kanizsai gyárában keletkezett raktártűzről készült egyik kép lett június fotója Zalában a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság döntése alapján.

Mint a szervezet közleményéből kiderül, a katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelyhez elengedhetetlen az is, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során. A hónap képét a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített fotók közül választják ki.


Németh István felvétele lett a hónap fotója (Fotó: ZMKI)

A júniusi legjobbat Németh István tűzoltó ezredes, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője készítette a General Electric helyi gyárában, ahol egy tizenegyezer négyzetméteres raktárépület égett kétezer négyzetméteren. A tűzoltók, mint az a Lokál Extra is megírta, a legmagasabb riasztási fokozat mellett dolgoztak, s megakadályozták a lángok továbbterjedését, munkájukkal több milliárd forintos értéket mentettek meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.