2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szombathely

A Semmelweis-napi gála díjazottjai

Dr. Csejtei András és dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két osztályvezető főorvosa kapta idén az önkormányzat által alapított Szombathely Egészségügyéért-díjat.

Július elseje a magyar egészségügy napja, amely Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születési dátumához kötődik. A hagyományokhoz hűen ilyenkor adják át a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket az egészségügy területén dolgozóknak. Az elismeréseket a városházán dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke adta át.


Egészségügyi dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat Fotó: szombathely.hu

Szombathely Egészségügyéért-díj annak az egészségügyi dolgozónak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város egészségügyének fejlődését. Az idén ezt a kitüntetést prof. dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa és dr. Csejtei András, az Onkoradiológiai Osztály osztályvezető főorvosa érdemelte ki.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj I. fokozatát dr. Scherer Erzsébet, a Dolgozók útja 1/a szám alatti házi gyermekorvosi rendelő nyugállományú orvosa, valamint Szabó Csilla, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Fizioterápiás Osztályának helyettes gyógytornásza kapta.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának ápolója, Simon Zsuzsanna, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének pénzügyi és számviteli ügyintézője, Németh Ibolya és védőnője, Buzás Ildikó, továbbá Zsoldos László, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Szombathelyi Mentőállomásának karbantartója vehette át.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.