EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Szekszárd

A Szekszárdi Rotary Club képviselői fát ültettek a világelnökkel

Július elején Magyarországra látogatott Ian Riseley, a Rotary Club világelnöke és felesége, Juliet. A világelnök a Szentendrei Skanzenben a magyar Rotary klubok képviselőivel fát ültetett; a Szegedi Gyermekklinikán a Gift of Life – Ajándékozz életet! program keretében megmentett gyermekekkel és orvosaikkal találkozott.

Szentesen a Magyar Rotary családi konferenciáján megismerkedett a Rotary ifjúsági klubok és a Rotary hölgyklubok programjaival. Ezt követően Áder János köztársasági elnökkel tárgyalt.


A programsorozat első állomása a Szentendrei Skanzen volt, ahol a Rotary következő évi világméretű faültetési programja elindult. A világelnök az első fát Mészáros Zoltánnal, a Magyarországi Rotary most hivatalba lépő kormányzójával ültette el. Őket követte az 53 magyarországi Rotary klub képviselője, így a szekszárdi Rotary klub lelkes csapata is.

A program lényege, hogy a világ 1 millió 200 ezer rotarystája a következő egy évben szintén elültet legalább egy-egy fát. A jövő és jelen találkozása jegyében Ian Riseley és Mészáros Zoltán az első elültetett facsemete árnyékában egy időkapszulát helyezett el a magyar Rotary klubok az utókor számára írt üzeneteivel. Ez egy Rotary-emlékhely alapját is szolgálja, melyet októberben az újabb 1500 fa elültetésekor fognak felavatni.


A kétnapos rendezvénysorozaton több mint 600 rotarysta és partnerklub tagja, valamint 14 ország képviselője vett részt. Ian Riseley a látogatás végén elismerését fejezte ki a Magyarországon folyó humanitárius munkáért, lenyűgözte a kedves fogadtatás és az őt körülvevő fiatalos energia, a számtalan nemes program. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy tehetségükhöz mérten változtassanak a világon.

A Szekszárdi Rotary Club csapata a faültetésnél a Szentendrei Skanzenben. Jobbról a negyedik (kék ingben ) Ian Riseley világelnök
Forrás: Szekszárdi Rotary Club

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.