2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Nagykanizsa

A Szűzanyához jöttek

Különleges alkalom volt a homokkomáromi kegytemplom júliusi engesztelő napja. A Szűzanya ünnepén, minden hónap 13-án sok száz zarándok érkezik a Kanizsa közeli településre, de ezúttal a szokottnál is többen jöttek, hiszen a szentmisét a Kaposvári Egyházmegye nemrégiben felszentelt püspöke, Varga László mutatta be.

A hívek körmeneten is részt vettek, este pedig a betegekért imádkoztak a Batthyány Strattmann László-kápolnában. (További részletek a 12. oldalon.)

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.