2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Eger

A térségben minden településnek nyernie kell!

Átadták az Ostorosi Közös Önkormányzati Hivatal épületét. A település sikeresen pályázott a Belügyminisztérium által kiírt „Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása” pályázaton és közel 30 millió forint támogatást nyert el, amelyből megvalósulhatott az épület energetikai korszerűsítése.

Fűtéskorszerűsítést, kazáncserét, fűtésszerelést, homlokzati nyílászárók cseréjét, belső nyílászárók korszerűsítését, festési munkálatokat, homlokzatfestést, belső ajtófelújítást, festést végeztek el az épületen – számolt be Böjt László polgármester.


Böjt László, Ostoros polgármestere és dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott

Elmondta, hogy ez az épület az 1920-as években épült, azóta szolgálja a település lakosságát. Kisebb felújítási munkálatokat ugyan már végeztek rajta: uniós pályázati forrásból finanszírozott akadálymentesítést, napelemek elhelyezését, energetikai fejlesztést és a nyílászárók cseréjét. Érdekességként hozzátette, hogy az egyik beltéri ajtó kibontáskor időkapszulát találtak, amelyben ez szerepelt: „Ezt az ajtót 1956-ban cserélték ki”.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Ostoros és térsége országgyűlési képviselője a beruházás átadóján elmondta, ha azt vizsgáljuk, hogy hazánk jelenleg milyen állapotban van, akkor kijelenthetjük, nagyon sok a tennivaló, de közös erőfeszítéseinknek köszönhetően jó úton járunk, komoly országos és helyi eredményekről számolhatunk be.


A képviselő kijelentette: ebben az uniós ciklusban Heves megye 60 milliárd forint támogatásban részesül. Az a cél, hogy minden település léphessen előre egyet, majd hozzátette, hogy minden település nyertes lesz a választókerületben. Ostoros kapcsán elmondta, hogy a jelenlegi, közel 30 milliós támogatáson kívül több sikert is magáénak tudhat a település: az 56-os emlékév kapcsán a Büszkeségpont pályázaton 5 millió forintot nyert emlékműállításra, Magyarország kormánya pedig 40 millió forintos adósságtól szabadította meg a települést.

Nyitrai Zsolt kiemelte, hogy Ostoroson ezenfelül a következő időszakban több fejlesztés is várható. A TOP keretében 70 millió forintból megvalósulhat az iskola tetőszerkezetének felújítása és a művelődési ház energetikai korszerűsítése.

Kapcsolódó Cikkek