2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Békéscsaba

A TOP aktuális kérdéseit tárgyalták a szakemberek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program legfrissebb híreiről tartott ismét információs napot a Békés Megyei Önkormányzat, amelyen polgármesterek, településvezetők és civil szervezetek képviselői egyaránt részt vettek.

A Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy a területfejlesztéssel és területrendezéssel kapcsolatos információkat összegyűjtse és a pillanatnyilag releváns, az önkormányzatok és a civil szervezetek számára fontos tudnivalókat továbbítsa. Ennek érdekében évente két alkalommal információs napot tartunk, ahol nem csupán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP), de az ehhez kapcsolódó programokkal kapcsolatban is hívunk meg előadókat – emelte ki köszöntőjében Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.


Fotó: Fekete Róbert
Várfi András társadalmi megbízatású alelnök, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Tolnai Péter
a közgyűlés alelnöke

A 2014–2020-as programozási időszakban a TOP közreműködő szervezeti feladatait a Magyar Államkincstár látja el. Célja, hogy támogassa a források hatékony és szabályszerű felhasználását, segítse a támogatást igénylőket, hogy a projektötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg. Az eddigi tapasztalatokról Albert Péterné, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója tájékoztatta az információs nap résztvevőit.

TOP-os forrásból valósul meg a Munkácsy-negyed Békéscsabán

A megyei önkormányzat – a megyeszékhelyen kívül – minden településnek kötelezően segít a pályázatok során, amennyiben ezt a település kéri, és nemcsak a projektmenedzsmenti feladatokban, hanem a pályázatokhoz kapcsolódóan olyan egyéb feladatokban is, mint az előkészítés, szerződéskötés, végrehajtás, szakmai megvalósítás, nyilvánosság biztosítása. A teendők ellátására egy 25 fős menedzsmenti csoport jött létre, ennek munkájáról dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője tájékoztatta a jelenlévőket.

Kapcsolódó Cikkek