EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Szeged

A törökverő előtt tisztelegtek

Lovagkori hadijátékok, fegyver- és táncbemutatók, Kinizsi-vetélkedő, gyermekprogramok és kézműves ételkülönlegességek várták a XII. Nándorfehérvári Emléknapok látogatóit a szegedi Mátyás téren. Kardok, tőrök, bárdok pengeélei csillantak meg a kánikulai napsütésben. A szervezők ezúttal is Hunyadi János a törökök felett aratott 1456. július 22-i, világraszóló diadala előtt tisztelegtek. A színes alsóvárosi forgatag a reneszánsz korába vezette be a tömött sorokban érkező érdeklődőket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.