2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Sport

Adam Peaty hatalmas világcsúcsa 50 mellen, Financsek Gábor 43.

Financsek Gábor a 43. helyen végzett, így nem jutott döntőbe 50 méter mellen, míg a brit Adam Peaty hatalmas világcsúcsot ért el a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon kedden.

A 31 éves magyar versenyző az egyik legnépesebb számban – 85 induló – a hatodik előfutamban állt rajtkőre, egyéni csúcsától (27.99) jócskán elmaradva, 28.44 másodperces idővel a kilencedik helyen csapott célba, ezzel összesítésben a 43. lett.


“Nem sikerült úgy, ahogy terveztem, pedig a felkészülésem összeállt. Sajnos, a rajtra szétestem, már a beugrásom sem sikerült, 50 méteren pedig egy rossz rajt elég ahhoz, hogy így alakuljon a dolog” – nyilatkozta Financsek.

Az utolsó előfutamban a 100 méteren egy nappal korábban győztes Adam Peaty elképesztő, 26.10 másodperces világcsúcsot repesztett, több mint három tizedet faragott a két évvel ezelőtt Kazanyban felállított 26.42-es idejéből. Ez volt a második világcsúcs a Duna Arénában, a nyitónapon a svéd Sarah Sjöström a 4×100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszta meg minden idők legjobbját.

Kapcsolódó Cikkek

  • 29 meccs után kikapott a Barca

    29 meccs után kikapott a Barca

    Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

  • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.