EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Adam Peaty hatalmas világcsúcsa 50 mellen, Financsek Gábor 43.

Financsek Gábor a 43. helyen végzett, így nem jutott döntőbe 50 méter mellen, míg a brit Adam Peaty hatalmas világcsúcsot ért el a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon kedden.

A 31 éves magyar versenyző az egyik legnépesebb számban – 85 induló – a hatodik előfutamban állt rajtkőre, egyéni csúcsától (27.99) jócskán elmaradva, 28.44 másodperces idővel a kilencedik helyen csapott célba, ezzel összesítésben a 43. lett.

“Nem sikerült úgy, ahogy terveztem, pedig a felkészülésem összeállt. Sajnos, a rajtra szétestem, már a beugrásom sem sikerült, 50 méteren pedig egy rossz rajt elég ahhoz, hogy így alakuljon a dolog” – nyilatkozta Financsek.

Az utolsó előfutamban a 100 méteren egy nappal korábban győztes Adam Peaty elképesztő, 26.10 másodperces világcsúcsot repesztett, több mint három tizedet faragott a két évvel ezelőtt Kazanyban felállított 26.42-es idejéből. Ez volt a második világcsúcs a Duna Arénában, a nyitónapon a svéd Sarah Sjöström a 4×100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszta meg minden idők legjobbját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.