EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Hódmezővásárhely

Ahol a búza, a szőlő is mögteröm!

Három napon keresztül tartott az Olvasókörök Országos Nyári Találkozója, amelyet idén Hódmezővásárhelyen, a Sóshalmi Olvasókör szervezésében valósítottak meg. Június 30. és júlis 2. között elevenedtek meg Sóshalom hagyományai.

A nyári találkozó dúskált a tartalmasabbnál tartalmasabb eseményekben. Pénteken gálaest keretében adták át a Sóshalmi Olvasókör részére a vándorbotot, majd színes műsorcsokorral örvendeztették meg egymást a tagok a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A napot vacsora és zenés est zárta, majd szombaton valóságos programkavalkád várta az egybegyűlteket. Noha a rossz időjárás miatt a hagyományos aratóünnepség elmaradt, déltől már eredeti tervek szerint folytatódott az összejövetel: kenyérszentelés, sóshalmi borok kóstolása és kulturális műsorok kovácsolták össze még jobban a közösséget. Az estét az aratóbál zárta.


1987-ben szerveződött újjá a Sóshalmi Olvasókör.

– Először szerveztünk országos találkozót, izgalommal telt az előkészület. Igyekeztünk színes, változatos programokat összeállítani, remélem, ilyen szájízzel távoznak vendégeink. Köszönöm a szervezésben részt vevőknek az együttműködésüket, elsősorban a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak és intézményeinek, a kollégiumoknak pedig a szálláslehetőséget – mondta Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke az elmúlt három nappal kapcsolatban.

Deák György, az Olvasókörök Országos Szövetségének egyik társelnöke a találkozó értékelésével kapcsolatban kiemelte, a vándorbot egy olyan olvasókörnél marad, amely nagy múltra tekint vissza, első megalakulása és újjáalakulásának idei kerek évfordulója erősítik egymást. Hiszen az apropó, ami miatt az idén Sóshalom nyerte el a rendezés jogát, hogy 1987-ben, 30 évvel ezelőtt szerveződött újjá az olvasókör.

Muzsikától sem volt mentes a három napos találkozó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.