EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Székesfehérvár

Alekszejev Tamara nyerte a Világkupa-döntőt

Pályafutása legnagyobb sikerét aratta Alekszejev Tamara, az Alba Öttusa válogatott öttusázója Vilniusban. A fehérvári versenyző 28 győzelemmel és csak hét vereséggel, 270 ponttal nyerte a vívást.

Úszásban a 15. lett, de a lovasszámban sikerült begyűjtenie a maximálisan megszerezhető 300 pontot, s a kombinált számban is első lett. Alekszejev Tamara végül 1384 ponttal az első helyen végzett a litván Asadauskaite és az orosz Gubajdulina előtt.


Alekszejev Tamara végül 1384 ponttal az első helyen végzett a litván Asadauskaite és az orosz Gubajdulina előtt. Fotó: Magyar Öttusa Szövetség

A másik fehérvári, Kovács Sarolta végül 1340 ponttal a hetedik helyen végzett. A harmadik magyar induló, Varga Eszter a harmincadik lett.

A Világkupa-döntő zárónapján került sor a vegyes váltók küzdelmére is. Tizennégy páros nevezett, a magyar színeket a Kovács Sarolta, Demeter Gergely kettős képviselte. A páros ötödik lett. A dobogó legtetejére az ír váltó állhatott fel (1499 pont), a franciák végeztek a második helyen (1478 pont), míg a dobogó legalsó fokán az orosz váltó tagjai örülhettek (1459 pont)


Tizennégy páros nevezett és a magyar színeket a Kovács Sarolta, Demeter Gergely kettős képviselte. A páros ötödik lett Fotó: Magyar Öttusa Szövetség

Az egyéni eredmény azért is kiemelkedő, mert magyar női versenyző most először nyert Világkupa-döntőben első helyet. A 28 esztendős Alekszejev Tamara teljesítménye év közben versenyről versenyre javult, Los Angelesben 33., Kairóban 18., Kecskeméten már 9. volt.

A fehérvári sportoló hölgyek idén egyébként is eredményes év után vannak. Az idén a felnőttek országos öttusabajnokságának női versenyében a Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta örülhetett az aranyéremnek, közvetlenül mögötte ért célba az Alba Öttusa SE-s Alekszejev Tamara.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.