2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Érd

Alkotók és alkotások a tölgyesben

A Poly-Art Alapítvány hagyományos Czabai-kerti évadzárását ezúttal a Képzőművészek Érdi Köre egyhetes, II. Alkotni KÉK festőtábora előzte meg. A műsoros évadzárón elismeréseket adtak át az Irodalomkedvelők Klubja lapjának, az Érdi IRKA munkatársainak.

A Czabai-kert tölgyfái alatt megrendezett szabadtéri évadzárón Karsch Manfred grafikus és festőművész az Érdi IRKA tevékenységét értékelve kiemelte a közösségi összetartást, és azt, hogy a lapban publikáló szerzők igényesen, nagy műgonddal írnak, nem csoda, hogy országos kiadók is felfigyelnek rájuk. Autodidakták, akik állandóan fejlesztik írásművészetüket.


A II. Alkotni KÉK festőtábor néhány alkotása

Ezt követően IRKA Emlékéremmel, az Ercsiben élő Kaposi Eszter által készített bronzplakettel jutalmazták azokat, akik sokszínű tevékenységükkel színesítették a közösség életét. Somfai István előadói művészetéért és szervezési munkájáért, Horváth István, Szigeti Eszter és Varga Zoltán előadói művészetéért, Szekér Gizi keramikus értékes ajándékaiért, Tarnócziné Barabás Irén pedig vezetőségi munkájáért kapott elismerést.

Daróci Lajosné klubvezető és a diákkategória kitüntetettje, Szigetvári Zsófia, valamint a bronz plakettek alkotója, Kaposi Eszter képzőművész Fotók: Tarnócziné Barabás Irén

Az IRKA Irodalmi Díj plakettet – szintén Kaposi Eszter képzőművész alkotását – vers kategóriában Habos László, próza kategóriában pedig dr. Karácsony István vehette át. Köszönő oklevelet kapott Kiss Sándor – az ő érdeme, hogy az idén kitágult a világ a KÉK számára, és rendszeresen kiállíthatnak festményeket a Parkvárosi Közösségi Házban. Bálint Edit újságíró szerető hozzáértéssel írt cikkeiért, melyekkel rendszeresen tájékoztatja város lakóit a Poly-Art rendezvényeiről, Bálint Imre pedig elsősorban a Poly-Art és a KÉK közötti testvérkapcsolat gondozásáért vehetett át elismerést.


Külön fejezetet érdemelt a résztvevőktől Czabai Balázs, aki otthont adott a különböző műfajok alkotóinak: először kuckót az irodalmi évadzáráshoz, ebből lett később művészeti találkozó. Aztán olyan háromnapos, később egyhetes alkotótábor jöhetett létre, amelyben egész héten lendületesen szervez, kiszolgál, terít, kávét főz, minden kívánságot teljesít… Okkal hangzott el a résztvevőktől többször is: „Soha nem lehetünk eléggé hálásak neki azért, hogy ilyen barátra, támogatóra találtunk.”

Ezúttal is Szigeti Eszter éneke és gitárzenéje zárta a programot

Az elismerések átadása után vidám hangulatú piknik következett: élmények felidézése, nevetés, játék kisebb ajándékokért. Végül pedig, mint máskor is, Szigeti Eszter éneke és gitárzenéje zárta a programot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.