2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Veszprém

Állatkert és színház után uszoda

Állami beruházásban épül meg és állami fenntartásban működik majd az új városi uszoda – jelentette be Ovádi Péter és Porga Gyula. A létesítményt két év múlva kezdhetik használni a veszprémiek.

– A több mint egy évvel ezelőtt megkötött Modern Várososok Program együttműködésben újabb lépcsőfokhoz érkeztünk – fogalmazott Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP választókerületi elnöke a pénteki sajtótájékoztatón. Emlékeztetett: a közelmúltban már bejelentették az állatkert fejlesztésének tervét, majd a Petőfi Színház felújításának ütemezése jelent meg a Magyar Közlönyben, ezúttal pedig az uszodaépítésről tudnak hírt adni, amire több mint 5,7 milliárd forintot különített el a kormány, ami nemzetgazdaságilag kiemelten fontos beruházássá nyilvánította a projektet, így biztosított az ütemterv tarthatósága is.


– Pár hónappal ezelőtt mutattuk be az uszoda megvalósíthatósági tanulmányát – vette át a szót Porga Gyula polgármester. Mint mondta, a korábban elfogadott négymilliárd forintot a kormány megemelte. Az uszodában egy 50 x 25 méteres, tízpályás versenymedence, egy 25 x 12,5 méteres edzőmedence, egy változó vízmélységű tanmedence és egy gyermekmedence, valamint wellnessrészleg, öltöző, vizesblokkok találhatók majd.

Fontos volt, hogy az uszoda teljesítse a FINA előírásait és nemzetközi úszórendezvények helyszíne lehessen. Az uszoda hármas célt szolgál, hogy az élsport, a szabadidősport és az úszásoktatás bázisa legyen. A létesítmény a Külső-Kádártai úton, a Veszprém Aréna és a majdani jégcsarnok szomszédságában épülhet fel, így együtt egy új sportnegyedet alkotva.


Az uszoda látványtervét még tavaly mutatták be

Az eddigiekhez képest újdonság, hogy a beruházó nem a város, hanem a Nemzeti Sportközpont lesz, amely a fenntartói feladatokat is ellátja majd, így Veszprémnek egy fillérjébe se kerül a beruházás.

Az előzetes menetrend szerint ez év második felében a területrendezés, előkészítés, jogerős építési engedély megszerzése a feladat. A közbeszerzést 2018 elején írják ki, a kivitelezés a második félévben kezdődhet meg, és egy év után, 2019 harmadik negyedévében történhet meg a műszaki átadás és a használatba vétel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.