EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Állva tapsolták a sportszerű magyart – Videó!

Pavuk Tíra az U20-as atlétikai Európa-bajnokság hétvégi, Grossetóban (Olaszország) zajló 3000 méteres akadályfutó-döntőjében olyasmit tett, ami a sport lényege. Megállt, hogy felsegítse elesett társát, és ezzel szinte feladta a versenyt. A közönség szeretetét viszont elnyerte – írja az m4sport.hu.

Pavuk mellett az európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna is indult a versenyen. Tóth vezetett is, amikor a harmadik körben felbukott az egyik akadályban.

A mezőny nemes egyszerűséggel átugrotta vagy kikerülte, mígnem érkezett a honfitárs, aki megállt segíteni. Tóth azonban nagyon rosszul esett – a fejét és a csípőjét ütötte be –, így nem tudta folytatni a versenyt, viszont Pavukot a folytatásban felállva tapsolták a nézők sportszerű cselekedetéért.

Tovább futott, és csak később jött rá, hogy nem egy másik versenyszám miatt tapsol mindenki, hanem őt biztatják. A végén még előzni is tudott, és a 12. helyen ért célba.

?Incredible sportsmanship… Hungary's Tira Pavuk stops to che…

??Incredible sportsmanship… Absolutely amazing scenes as Hungary's Tira Pavuk stops to check on teammate Lili Anna Toth after a fall in the 3000m steeplechase final ??

Posted by European Athletics on Samstag, 22. Juli 2017

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.