EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Sport

Állva tapsolták a sportszerű magyart – Videó!

Pavuk Tíra az U20-as atlétikai Európa-bajnokság hétvégi, Grossetóban (Olaszország) zajló 3000 méteres akadályfutó-döntőjében olyasmit tett, ami a sport lényege. Megállt, hogy felsegítse elesett társát, és ezzel szinte feladta a versenyt. A közönség szeretetét viszont elnyerte – írja az m4sport.hu.

Pavuk mellett az európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna is indult a versenyen. Tóth vezetett is, amikor a harmadik körben felbukott az egyik akadályban.

A mezőny nemes egyszerűséggel átugrotta vagy kikerülte, mígnem érkezett a honfitárs, aki megállt segíteni. Tóth azonban nagyon rosszul esett – a fejét és a csípőjét ütötte be –, így nem tudta folytatni a versenyt, viszont Pavukot a folytatásban felállva tapsolták a nézők sportszerű cselekedetéért.

Tovább futott, és csak később jött rá, hogy nem egy másik versenyszám miatt tapsol mindenki, hanem őt biztatják. A végén még előzni is tudott, és a 12. helyen ért célba.


?Incredible sportsmanship… Hungary's Tira Pavuk stops to che…

??Incredible sportsmanship… Absolutely amazing scenes as Hungary's Tira Pavuk stops to check on teammate Lili Anna Toth after a fall in the 3000m steeplechase final ??

Posted by European Athletics on Samstag, 22. Juli 2017

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportmérkőzésén.

  • Vért izzadva győztek a brazilok

    Vért izzadva győztek a brazilok

    Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert az E csoportban.