EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Sport

Álom maradt az arany

Hiába vártuk ezt az estét, hiába telt meg dugig a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Margitsziget, az álom nem vált valóra a vízilabda vb-döntőben: Horvátország–Magyarország 8-6.

/Fotó: Czeglédi Zsolt

Persze hiába vigasztaljuk magunkat azzal, hogy szépen csillog az ezüst is, de az arany még szebben, és idézném a régi pólós szentenciát: a magyar csapat számára az ezüst is kudarc. Azért nem kell mindjárt a Dunának menni, de hazai pályán a boldogság netovábbja lett volna a győzelem. Ami hamar elúszni látszott, hiszen már az első negyedben 4-0-ra vezettek a horvátok.


Innen már elképesztően nehéz lett volna felállni. Bár a harmadik negyedben megcsillant a remény, visszajöttünk a meccsbe (4-4), ihletett állapotban játszottunk, ám végül két szerencsés góllal megugrottak a horvátok, és elúszott a nagy álom. A vastaps, a közönség szeretete ugyan némi kárpótlást jelent, de a Margitsziget környékét megszálló, szomorúan iddogáló szurkolók arcáról azért tisztán leolvasható volt, hogy igazi vigaszt egy arany adhat majd.

– Egy döntőben nagyon jól kell kezdeni ahhoz, hogy ne szaladjunk az eredmény után. Időben taktikát változtattunk, ami működött is, de talán volt egy pici szerencséjük is, de csak a jó csapatnak van szerencséje, és ez egy nagyon jó csapat. Azért nincs szégyellnivalónk a második helyezés miatt – értékelt Märcz Tamás szövetségi kapitány.


/Fotó: Koszticsák Szilárd

– Nem biztos, hogy az első negyeden múlt, hiszen utána visszajöttünk a meccsbe és nagyon nagy erőket mozgósítottunk. Értékeljük az ezüstöt, de az első és második hely között egy örökkévalóság a különbség. Erről a döntőről életünk végéig beszélni fogunk, hogy miért így alakult, de ez a végeredményen nem változtat – mondta Gór-Nagy Miklós.

– Az ezüstöt a görögök ellen nyertük meg, itt most az aranyat buktuk el. Túl puhán mentünk bele a meccsbe, ezért tudtak elmenni négy góllal – fogalmazott a döntő legeredményesebb magyarja, a háromgólos Vámos Márton.

– Szomorú vagyok, mert nyerni jöttünk ide. Sajnálom, hogy esetleg csalódást okoztunk a szurkolóknak, de ilyen a sport. Ma jobb volt az ellenfél – mondta Nagy Viktor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rossi: Magyarország az otthonom

    Rossi: Magyarország az otthonom

    Menesztette Georges Leekens szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség. A helyére – sokak örömére – Marco Rossi érkezik, aki a tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, majd idén a dunaszerdalyei DAC-ot juttatta ki 25 év után az európai kupaporondra.

  • Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

    A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.