2020. január 29., szerda
Adél

Egyéb Szekszárd

Alparancsnoki képzés

Egész napos vezetői képzésen vettek részt Szekszárdon Tolna megye alparancsnokai, vagyis a tűzoltóparancsnok-helyettesek és a szolgálatparancsnokok. A képzésre az Atomerőmű Tűzoltóság is kapott meghívót, mellyel éltek is.

A képzés célja az alparancsnoki állomány vezetői képességeinek, készségeinek fejlesztése, a felső vezetői elvárások ismertetése, a beosztott állománnyal való kapcsolattartás hatékonyságának növelése, az így megszerzett elméleti és gyakorlati tudás beépítése a mindennapok parancsnoki munkájába.


A képzést dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, igazgató nyitotta meg, aki a szolgálatparancsnok és rajparancsnok vezetői feladatairól beszélt az állománynak. A nap folyamán szóba került többek között a konfliktuskezelés, a beosztottak motiválása, valamint a különböző vezetési elméleteket, a hatékony vezetői magatartást és az időgazdálkodás problémáját is átbeszélték a résztvevők.

Az alparancsnoki képzés augusztusban folytatódik, majd egy törzsvezetési és együttműködési gyakorlattal zárul minden szolgálati csoportban az illetékes tűzoltósági felügyelő közreműködésével, várhatóan szeptember elején.

Szemben dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője
Fotó: tolna.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó Cikkek