EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Antiszemitizmust szül a migráció

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arról beszélt a Buildnek, hogy Németországban – főleg a migránsválság óta – erősödött az antiszemitizmus – írta a 888.hu.

– A zsidók meg tudják érteni, ha el kell hagynia valakinek a szülőhazáját, mert fenyegetve van az élete. Azonban komoly aggodalomra ad okot, ha számos olyan ember érkezik, akik Izrael-ellenes és antiszemita neveltetésben részesültek.


Ezeket a meggyőződéseiket nem fogják hirtelen levetkőzni a német határon. E jelenség ellen fel kell lépnünk, a németországi együttélés feltétele kell, hogy legyen az antiszemitizmus elleni küzdelem. Bizonyos nagyvárosi negyedekben élő zsidóknak azt szoktam javasolni, hogy inkább titkolják el a vallásukat. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogyha kipát vagy Dávid-csillagos nyakláncot hordunk, ránk támadhatnak – fogalmazott a rabbi, aki szerint fontos hangsúlyozni a muszlim közösségek felelősségét, hiszen semmit nem tesznek az antiszemitizmus ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.