EUR: 308,13 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Aranyat vártunk, ezüst lett belőle

Elmaradt a kettős magyar éremszerzés 200 méter pillangón: Cseh László a második, Kenderesi Tamás pedig a negyedik helyen végzett. A 200 méteres gyors döntőjében Hosszú Katinka hetedikként csapott a célba.

Cseh László címvédőként a második, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás pedig a harmadik idővel jutott a döntőbe 200 méter pillangón kedden. Jó volt látni, hogy a két magyar úszó egymást átölelve, tapsvihar közepette hagyta el a medencét. A kettős éremszerzés azonban elmaradt. A dél-afrikai Chad le Clos elképesztően kapta el a döntőt, és a vezetést egy pillanatra sem engedte ki a kezéből. Az ezüstérmes Cseh lett, harmadikként pedig a japán Daiya Sato ért be. Kenderesinek be kellett érnie a negyedik hellyel.

– Mondtam, ha valaki megverhet, az Chad. Nagyon szoros volt, de szerintem jó időt úsztam. Egész évben egy óriási kérdőjel volt bennem, hogy képes leszek-e egyáltalán leúszni kétszáz métert, de sikerült, és ezúton szeretném megköszönni azoknak, akik segítettek – mondta a medence szélén Cseh az M4 Sportnak.

Kenderesi ugyanakkor csalódottan nyilatkozott.

– Nem ilyen időre számítottam, nem ilyen helyezésre, sokkal többet éreztem magamban. Csalódott vagyok, csak az vigasztal, hogy mindent kiadtam magamból.

Hosszú Katinka 200 méter gyorson (ez Katinka leggyengébb száma) százon még a harmadik helyen fordult, a végén azonban csak hetedikként érte el a csempét. A világbajnok az olasz Federica Pellegrini lett. Ő az első úszó, aki egy számban hét világbajnoki érmet szerzett.

 

Kizárták a magyar vegyes váltót

Egy rossz váltás miatt kizárták a Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna összeállítású 4×100 méteres magyar vegyes váltót a szerdai elődöntőben. Gyurta volt a hibás: 11 századdal hamarabb indult el a kelleténél.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!