2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Áthangolták a lámpákat

Azért nem működtek időnként vagy tartósan a Rákóczi és a Zrínyi – néha a Széchenyi – utca több kereszteződésében az elmúlt két hétben a közlekedési jelzőlámpák, mert át kellett programozni a működésüket. A lámpák sárgán villogtak vagy egyáltalán nem világítottak, áthangolásukra az új közlekedési rend bevezetése, a kerékpársávok kialakítása miatt volt szükség – tudtuk meg az önkormányzattól. Mint már írtunk róla, korábban a Rákóczi utcán négy forgalmi sávon haladhattak az autók, kanyarodósávokkal. Most a Rákóczi úton irányonként egy áthaladósáv van, amelyből egyenesen és jobbra lehet továbbhaladni. Ezenkívül kialakítottak egy-egy önálló balra kanyarodó sávot. Az új programozás szerint a reggeli csúcsidőszakban a városközpont felé tartók 42 másodpercig, a városhatár felé igyekvők pedig 39 másodpercig kapnak szabad jelzést egy-egy ciklusban, a délutáni időszakban pedig megfordul ez az arány. A képen a Rákóczi és a Damjanich utca kereszteződése.

Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.