EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szekszárd

Áthangolták a lámpákat

Azért nem működtek időnként vagy tartósan a Rákóczi és a Zrínyi – néha a Széchenyi – utca több kereszteződésében az elmúlt két hétben a közlekedési jelzőlámpák, mert át kellett programozni a működésüket. A lámpák sárgán villogtak vagy egyáltalán nem világítottak, áthangolásukra az új közlekedési rend bevezetése, a kerékpársávok kialakítása miatt volt szükség – tudtuk meg az önkormányzattól. Mint már írtunk róla, korábban a Rákóczi utcán négy forgalmi sávon haladhattak az autók, kanyarodósávokkal. Most a Rákóczi úton irányonként egy áthaladósáv van, amelyből egyenesen és jobbra lehet továbbhaladni. Ezenkívül kialakítottak egy-egy önálló balra kanyarodó sávot. Az új programozás szerint a reggeli csúcsidőszakban a városközpont felé tartók 42 másodpercig, a városhatár felé igyekvők pedig 39 másodpercig kapnak szabad jelzést egy-egy ciklusban, a délutáni időszakban pedig megfordul ez az arány. A képen a Rákóczi és a Damjanich utca kereszteződése.

Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.