EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Augusztus elején bevezetik a videóbírót

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) augusztus ötödikétől kezdve minden mérkőzésen alkalmazzák majd a videóbíró technológiát.

A szezon első felében már tesztelték az eszközt, amely a gólok, a büntetők és a kiállítások megítélésénél, illetve a játékosok pontos azonosításában segíti a játékvezető munkáját.

Az MLS pénteki közleménye szerint a bírók készen állnak a rendszer használatára, mert többször is speciális edzőtáborban gyakorolhattak, és felkészülési meccseken is kipróbálhatták a videóbírót.

A visszajátszásokat minden televízió-csatorna bemutathatja, amely közvetíti az adott mérkőzést.

A technológiát az oroszországi Konföderációs Kupán is használták, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino pedig reményét fejezte ki, hogy a jövő évi világbajnokságon is alkalmazhatják. Az ausztrál élvonalban már bevezették, és erre még a következő idény kezdetén sor kerülhet a Bundesligában is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.