2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Sport

Augusztus elején bevezetik a videóbírót

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) augusztus ötödikétől kezdve minden mérkőzésen alkalmazzák majd a videóbíró technológiát.

A szezon első felében már tesztelték az eszközt, amely a gólok, a büntetők és a kiállítások megítélésénél, illetve a játékosok pontos azonosításában segíti a játékvezető munkáját.


Az MLS pénteki közleménye szerint a bírók készen állnak a rendszer használatára, mert többször is speciális edzőtáborban gyakorolhattak, és felkészülési meccseken is kipróbálhatták a videóbírót.

A visszajátszásokat minden televízió-csatorna bemutathatja, amely közvetíti az adott mérkőzést.

A technológiát az oroszországi Konföderációs Kupán is használták, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino pedig reményét fejezte ki, hogy a jövő évi világbajnokságon is alkalmazhatják. Az ausztrál élvonalban már bevezették, és erre még a következő idény kezdetén sor kerülhet a Bundesligában is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Újra egy csapatban lesz David Beckham és korábbi madridi klubtársa, Zinedine Zidane? A már visszavonult angol futballcsillag szeretné Zizou-t floridai futballcsapata, az idén alakult Inter Miami kispadjára ültetni.

 • Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszám, 38 ország 288 versenyzője vesz részt a szeptember 26. és 28. között Budapesten sorra kerülő steel darts Európa-bajnokságon. A sporttörténelmi kontinensviadalon – hiszen Magyarország először rendez felnőtt darts világversenyt – a hazai szakvezetés a válogatottaktól a mezőny első felébe jutást várja, és bizakodik az éremszerzésben is.

 • Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tökéletesre sikerült Tiger Woods visszatérő szezonjának zárása: a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) 2017/18-as utolsó versenyén, az Atlantában rendezett Tour Championshipen győzni tudott, ezzel öt év után először bizonyult a legjobbnak egy tornán.