EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb XVI.kerület

Az angliai kapcsolat

Minden 2008-ban kezdődött – már ami az angliai kapcsolatot illeti. Mert a kerületben kiváló eredményekkel működő FC Budapest labdarúgó-utánpótlás klub vezetője, Czuk Henrik közel 10 éves kapcsolatának köszönhetően idén is lesz Fulham-tábor Mátyásföldön.

Az évek során az edzők mellett több játékos is megfordult az angol klubnál. A képen például Skribek Alen és Csipkés Ákos látható Fulham mezben, akik korosztályos csapatok edzésein és mérkőzésein is részt vettek

– Valóban, a Fulham FC utánpótláscsapatával 2008-ban találkoztunk egy nemzetközi tornán, igaz, akkor még egy másik klubnál dolgoztam. Azóta is ápoljuk a kapcsolatot – mondta lapunknak az egyesület vezetője, Czuk Henrik. – Érdekes, minden annak köszönhető, hogy legyőztük a londoni csapatot egy nemzetközi tornán. Szakmai stábunk beszélgetést kezdeményezett a brit egyesület edzési módszereiről és szakmai elveiről. Később is találkozott a két csapat egy másik nemzetközi tornán, és ekkor már régi ismerősként üdvözöltük egymást.


Czuk Henrik elmondta, miután megalakították az új, teljesen saját egyesületet, az FC Budapestet, nem tűnt biztosnak a további kapcsolat, de a londoni csapat egyik utánpótlás-vezetője jelentkezett, hogy szívesen működnének együtt a XVI. kerületi gárdával.
– Ekkor említettük meg Future Cup 2009 elnevezésű tornánkat, amelyre a Fulham FC elfogadta a meghívásunkat. Előtte azonban még kölcsönösen látogatást tettünk egymásnál, a Fulham FC utánpótlás-vezetője Magyarországon, mi pedig Londonban. Az augusztusi tornán bepillantást nyerhettünk abba, hogy a Fulham FC-nél mi mindenre figyelnek: a labdarúgás mellett a megfelelő szemlélet kialakítása is fontos. A bükfürdői golfklubban például Geoff Noonan és Lee Hagger utánpótlásvezetők hosszasan magyarázták a sportszerűség, a fair play fontosságát egy másik sportág szemüvegén keresztül. Hiszen nemcsak az a fontos, hogy elsőrangú labdarúgókat neveljenek, de a fiatal focisták ahhoz is segítséget kapnak, hogy kiváló emberek legyenek. Ez egyébként teljes mértékben összhangban van egyesületünk hitvallásával.

Innen pedig ment minden, mint a karikacsapás, és az elmúlt években a két klub között még szorosabb lett a kapcsolat, amelynek keretében az egyesület edzői részt vehetnek a Fulham FC belső szakmai továbbképzésein.
– Emellett a londoni egyesület néhány edzője is rendszeresen eljön hozzánk továbbképzéseket tartani, véleményt mondani az egyesületünkben folyó szakmai munkáról, illetve segíteni azt. És természetesen ott lesznek az augusztus elsején kezdődő, immár szokásosnak nevezhető Fulham-táborunkban is.


Kapcsolódó Cikkek