2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Sport

Az Egyesült Államok ötödször aranyérmes női vízilabdában

Az Egyesült Államok válogatottja nyerte a magyarországi vizes világbajnokságon a női vízilabdatornát, a péntek esti döntőben Spanyolország csapatát fölényesen, hét góllal legyőzve.

Eredmény, női vízilabda, döntő:


Egyesült Államok- Spanyolország 13-6 (2-1, 3-2, 5-2, 3-1)

———————————————————


góldobók: Neushul 4, Musselmann 3, Steffens 2, Seidemann, Raney, Fattal, Fischer 1-1, illetve Espar 3, B. Ortiz 2, Leiton 1

A kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, és a Margitszigetre címvédőként érkező amerikaiak szereztek vezetést a spanyolok ellen, akik azonban felvették a versenyt a jóval esélyesebbnek számító riválissal. Egészen 3-3-ig fej fej mellett haladtak, utána azonban az Egyesült Államok két góllal ellépett, így a nagyszünetre 5-3-as vezetésre tett szert.

A harmadik negyedben a spanyolok találtak be előbb, amire azonban nyomban válaszoltak a tengerentúliak, majd eredményes támadások sorát vezetve meg sem álltak 9-4-ig.

Az utolsó játékrészre 10-5-nél úsztak ki a csapatok, és bár a spanyolok mindent megpróbáltak, de lövőerőben, technikai felkészültségben, csapategységben és fizikailag is erősebb amerikaiakkal szemben nem volt esélyük még a meccs szorosabbá tételére sem. A vége 13-6-os fölényes siker lett.

Az Egyesült Államok ötödször lett vb-első, Spanyolország maradt egyszeres világbajnoki aranyérmes. A bronzérmet Oroszország szerezte meg, Kanada lett a negyedik, az utóbbival szemben a negyeddöntőben alulmaradt Magyarország pedig – öt győzelemmel és egy vereséggel – ötödikként zárt, miután a pénteki helyosztón legyőzte Olaszországot.

A világbajnokság All-Star-válogatottjába bekerült a magyar csapatkapitány, Keszthelyi Rita is.

A vb női vízilabdatornájának végeredménye:

1. Egyesült Államok

2. Spanyolország

3. Oroszország

4. Kanada

5. MAGYARORSZÁG

6. Olaszország

7. Görögország

8. Ausztrália

9. Hollandia

10. Kína

11. Franciaország

12. Új-Zéland

13. Japán

14. Brazília

15. Kazahsztán

16. Dél-afrikai Köztársaság

Kapcsolódó Cikkek