2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Az energetika, a járműipar szerepét lehetne növelni a magyar-izraeli külkereskedelemben

Az energetika, a gépjárművek és a szolgáltatások exportját lehetne növelni a magyar-izraeli kereskedelemben – mondta Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató közgazdásza az M1 aktuális csatornán pénteken.

Tavaly Izrael Magyarország 30. legnagyobb exportpartnere volt 100 milliárd forinttal a termékek kivitelén belül, és 23. a szolgáltatások exportjában 70 milliárd forinttal – közölte.

Kitért arra, hogy a politikai támogatás szükséges, de nem elégséges feltétele a gazdasági kapcsolatok élénkülésének.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Családi viszály miatt éhen halt a fészerben a kutya

  Családi viszály miatt éhen halt a fészerben a kutya

  Lelketlen, gonosz és bűnös! Így lehetne talán a legjobban összefoglalni annak a válófélben lévő házaspárnak a tettét, akik Dunaharaszti egyik családi házában fészerbe zártak és hagytak éhen halni egy tündéri fekete mopszot.

 • Ki szavazhat és hogyan?

  Ki szavazhat és hogyan?

  Összeszedtünk néhány hasznos információt a választásokkal kapcsolatosan. Az április 8-ára kitűzött országgyűlési választások lebonyolításának szabályait több törvény és miniszteri rendelet határozza meg.

 • Fellép a kormány Sorosék ellen

  Fellép a kormány Sorosék ellen

  Törvénycsomagot alkotott a kabinet a migráció szervezőivel szemben. Mint ismeretes Soros György és jól felépített és szervezett hálózata azon munkálkodik, hogy gyakorlatilag felső kvóta nélkül érkezzenek hazánkba is a migránsok.