EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Az eredeti időpontban kezdődnek az óriás-toronyugrók edzései

Az igényelt módosításokat a kivitelező határidőre elvégzi a magyarországi vizes világbajnokság óriás-toronyugró versenyhelyszínén, így az indulók az eredeti terveknek megfelelően jövő kedden elkezdhetik az edzéseket a Batthyány téri létesítményben.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) csütörtöki közleménye emlékeztet rá, hogy a tervezés és a kivitelezés a nemzetközi szövetség (FINA) által meghatározott paraméterek szerint történt, és a versenyhelyszín határidőre elkészült.

A KKBK hangsúlyozta, hogy a FINA az elkészült tornyot átvette, és igazolta, hogy mindenben megfelel a követelményeknek.

“Az óriás-toronyugrás viszonylag új sportág, mindössze harmadszor szerepel a vizes vb programjában. A FINA folyamatosan fejleszti a követelmény-rendszerét. A nemzetközi szövetség kért néhány átalakítást a hibátlanul elkészült tornyon. A módosítások legfőbb célja, hogy ezekkel kényelmesebbé tegyék a tornyot a versenyzők számára, egyúttal javítsák a televíziós közvetítés minőségét.” – áll a közleményben.

A KKBK jelzi, hogy a módosításokat és az azokhoz kapcsolódó kiegészítő munkálatokat a kivitelező a FINA kéréseinek megfelelően, határidőre elvégzi.

Ezek a munkálatok semmilyen fennakadást nem okoznak, és azt sem akadályozzák, hogy az eredeti terveknek megfelelően, kedden elkezdődjenek az edzések a toronyban – írja a KKBK.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.