EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Sport

Az eredeti időpontban kezdődnek az óriás-toronyugrók edzései

Az igényelt módosításokat a kivitelező határidőre elvégzi a magyarországi vizes világbajnokság óriás-toronyugró versenyhelyszínén, így az indulók az eredeti terveknek megfelelően jövő kedden elkezdhetik az edzéseket a Batthyány téri létesítményben.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) csütörtöki közleménye emlékeztet rá, hogy a tervezés és a kivitelezés a nemzetközi szövetség (FINA) által meghatározott paraméterek szerint történt, és a versenyhelyszín határidőre elkészült.


A KKBK hangsúlyozta, hogy a FINA az elkészült tornyot átvette, és igazolta, hogy mindenben megfelel a követelményeknek.

“Az óriás-toronyugrás viszonylag új sportág, mindössze harmadszor szerepel a vizes vb programjában. A FINA folyamatosan fejleszti a követelmény-rendszerét. A nemzetközi szövetség kért néhány átalakítást a hibátlanul elkészült tornyon. A módosítások legfőbb célja, hogy ezekkel kényelmesebbé tegyék a tornyot a versenyzők számára, egyúttal javítsák a televíziós közvetítés minőségét.” – áll a közleményben.

A KKBK jelzi, hogy a módosításokat és az azokhoz kapcsolódó kiegészítő munkálatokat a kivitelező a FINA kéréseinek megfelelően, határidőre elvégzi.

Ezek a munkálatok semmilyen fennakadást nem okoznak, és azt sem akadályozzák, hogy az eredeti terveknek megfelelően, kedden elkezdődjenek az edzések a toronyban – írja a KKBK.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bale: Ronaldo nélkül minden nyugodtabb

  Bale: Ronaldo nélkül minden nyugodtabb

  A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának második játéknapján a Real Madrid–AS Roma összecsapás emelkedik ki. A madridi csapat most lép először pályára Cristiano Ronaldo nélkül a BL-ben 2009 óta.

 • Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik
  legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült
  Kakuszi Ádám is.

 • Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző, Zsigmond Regina segítségével.