2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Tatabánya

Az ipari táj szépségeit fotózták

Lassan nagykorúvá válik a Kép-Szín-Tér fotóművészeti alkotótábor. A programot idén már 17. alkalommal rendezték meg a Bányászati és Ipari Skanzen területén.

– Idén is több téma került terítékre a tábor nyolc napján – fogalmazott Dallos István főszervező. – Az ipari tájak és a természet szépségeit is körbejártuk, hiszen a fotózás szempontjából mindkettő különleges. Az egykori salakhányónál érdekes átmenetet tapasztalhattunk meg a két terület között. Jártunk az évek óta használaton kívüli felsőgallai vasútállomáson, az almásfüzitői timföldgyárban és a Síkvölgyhöz vezető út közelében található Kacsás-tónál is.


A tábornak vannak új és visszatérő tagjai, akik a modellfotózást is gyakorolhatták, idén stúdiókörülmények között. A Kép-Szín-Tér alkotói a tábor után szeptemberben újra összejönnek, átnézik a kidolgozott felvételeket, és kiválogatják azokat, amelyeket egy kiállítás formájában a nagyközönségnek is megmutatnak. A tárlat valószínűleg 2018 év elején, januárban vagy februárban nyílik a Vértes Agorájában.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.