EUR: 353,22 Ft
CHF: 327,82 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Tatabánya

Az ipari táj szépségeit fotózták

Lassan nagykorúvá válik a Kép-Szín-Tér fotóművészeti alkotótábor. A programot idén már 17. alkalommal rendezték meg a Bányászati és Ipari Skanzen területén.

– Idén is több téma került terítékre a tábor nyolc napján – fogalmazott Dallos István főszervező. – Az ipari tájak és a természet szépségeit is körbejártuk, hiszen a fotózás szempontjából mindkettő különleges. Az egykori salakhányónál érdekes átmenetet tapasztalhattunk meg a két terület között. Jártunk az évek óta használaton kívüli felsőgallai vasútállomáson, az almásfüzitői timföldgyárban és a Síkvölgyhöz vezető út közelében található Kacsás-tónál is.


A tábornak vannak új és visszatérő tagjai, akik a modellfotózást is gyakorolhatták, idén stúdiókörülmények között. A Kép-Szín-Tér alkotói a tábor után szeptemberben újra összejönnek, átnézik a kidolgozott felvételeket, és kiválogatják azokat, amelyeket egy kiállítás formájában a nagyközönségnek is megmutatnak. A tárlat valószínűleg 2018 év elején, januárban vagy februárban nyílik a Vértes Agorájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.