EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Az oroszoké a bronzérem a női vízilabdázóknál

Oroszország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a női vízilabdatornán a magyarországi vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón két góllal verte Kanada legjobbjait.

Eredmény, a 3. helyért:

Oroszország-Kanada 11-9 (3-3, 4-2, 2-2, 2-2)

———————————————

A magyar csapatot a négy közé jutástól elütő észak-amerikaiak jól kezdtek, vezettek 2-0-ra, de az oroszok már az első negyed közepén utolérték őket.

A folytatásban a tavalyi riói olimpián – a magyarokat büntetőpárbajban legyőzve – bronzérmes oroszok átvették a vezetést, s elhúztak 6-4-re, a nagyszünetben pedig 7-5 állt az eredményjelzőn.

A mérkőzés második felében az orosz válogatott még inkább rákapcsolt, négygólos előnyre tett szert (9-5), s bár Kanada csapata még visszazárkózott, s a negyedik negyedben 9-8 is volt az állás, igazából nem tudta veszélyeztetni ellenfele győzelmét.

Sikerével Oroszországé a bronzérem, Kanada negyedik lett.

A világbajnoki aranyért a címvédő Egyesült Államok, valamint Spanyolország legjobbjai csatáznak a Hajós Uszodában 20.30 órától.

Korábban:

a 7. helyért:

Görögország-Ausztrália 8-6 (1-0, 4-1, 3-3, 0-2)

az 5. helyért:

Magyarország-Olaszország 10-8 (3-2, 3-2, 2-2, 2-2)

Később:

döntő:

Egyesült Államok-Spanyolország 20.30

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.