EUR: 318,04 Ft
CHF: 271,63 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Az oroszoké a bronzérem a női vízilabdázóknál

Oroszország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a női vízilabdatornán a magyarországi vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón két góllal verte Kanada legjobbjait.

Eredmény, a 3. helyért:


Oroszország-Kanada 11-9 (3-3, 4-2, 2-2, 2-2)

———————————————

A magyar csapatot a négy közé jutástól elütő észak-amerikaiak jól kezdtek, vezettek 2-0-ra, de az oroszok már az első negyed közepén utolérték őket.

A folytatásban a tavalyi riói olimpián – a magyarokat büntetőpárbajban legyőzve – bronzérmes oroszok átvették a vezetést, s elhúztak 6-4-re, a nagyszünetben pedig 7-5 állt az eredményjelzőn.

A mérkőzés második felében az orosz válogatott még inkább rákapcsolt, négygólos előnyre tett szert (9-5), s bár Kanada csapata még visszazárkózott, s a negyedik negyedben 9-8 is volt az állás, igazából nem tudta veszélyeztetni ellenfele győzelmét.

Sikerével Oroszországé a bronzérem, Kanada negyedik lett.

A világbajnoki aranyért a címvédő Egyesült Államok, valamint Spanyolország legjobbjai csatáznak a Hajós Uszodában 20.30 órától.

Korábban:

a 7. helyért:

Görögország-Ausztrália 8-6 (1-0, 4-1, 3-3, 0-2)

az 5. helyért:

Magyarország-Olaszország 10-8 (3-2, 3-2, 2-2, 2-2)

Később:

döntő:

Egyesült Államok-Spanyolország 20.30

Kapcsolódó Cikkek

  • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.

  • Ronaldo vs. Szalah

    Ronaldo vs. Szalah

    Szombaton, Kijevben rendezik a szezon legjobban várt találkozóját. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a két érdekelt csapat a Real Madrid és a Liverpool lesz.