EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Külföld

Az Oscar-díjas rendező újra forgat

Októbertől forgatja új filmjét Barry Jenkins, az Oscar-díjas Holdfény rendezője.

Az Annapurna Pictures filmstúdió hétfőn jelentette be, hogy Jenkins James Baldwin egy művét adaptálja.

Jenkins elmondta: ezúttal Baldwin 1974-ben megjelent If Beale Street Could Talk című regényéből készít játékfilmet, amely a hetvenes évek Harlemjében játszódik, a szerelemről és igazságtalanságról szól. A rendező Holdfény című filmjéhez Tarell Alvin McCraney színművét használta fel.

A Baldwin-hagyaték gondozói áldásukat adták a filmre. Jenkins szinte ugyanazzal a stábbal forgat, amely a Holdfényen is dolgozott. Producere ismét Adele Romanski lesz, valamint a Plan B is közreműködik a gyártásban.

A rendező közben az Amazon stúdió számára készít elő egy filmsorozatot Colson Whitehead 2017-ben Pulitzer-díjjal elismert The Underground Railroad című írása nyomán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Egy őrjöngő, önkívületi állapotban lévő férfihoz riasztották a rendőrséget Chicagoban. Nem kizárt, hogy az önmagából, meztelenül randalírozó ámokfutó valamilyen drog hatása alatt lehetett, ugyanis amikor az egyenruhások megpróbálták lecsillapítani, az szó nélkül rátámadott a szolgálatot teljesítő járőrökre.

 • Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt hónapokban elkövetett európai dzsihadista ösztönzésű merényletek nem csupán azt jelzik, hogy Európában egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló indíttatású terrorista akciók, hanem változás észlelhető a célpontok kiválasztásában és az elkövetési módban is.

 • Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt – jelentette be csütörtökön Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter.