2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Szeged

B. Nagy László: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!

A V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon a nemzetállami szuverenitása. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak – nyilatkozta a Lokál Extrának B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő Orbán Viktor tusványosi beszédét értékelve.

– Átfogó képet mutatott a magyarországi helyzetről Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn elmondott beszédében. Az Európai Unióval és a világ problémáival összefüggésben vezette le azokat a hazai belpolitikai kihívásokat, amelyek elé nézünk a 2018-as országgyűlési választások kapcsán – mondta lapunknak B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő. Megjegyezte, olyan kifejezéseket is hallhattunk a kormányfőtől, amelyek eddigi politikai megnyilvánulásaiban nem szerepeltek, így például azt, hogy milyen kockázatok elé néz Európa, és milyen jövőképe van. A visegrádi négyek kapcsán szólt az EU irányítási problémáiról, illetve azokról az érdekekről, amelyek összecsapnak, hiszen míg egyesek azt szeretnék, hogy mindent Brüsszelből irányítsanak, a V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon nemzetállami szuverenitása. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak. El fog dőlni a sorsunk, kiderül, hogy Magyarország a következő évtizedekben milyen irányt vesz – hangsúlyozta Csongrád megye 2. számú választókörzetének képviselője. Szerinte fontos, hogy a V4-ek egysége, közös fellépésük megmaradjon, bár megjegyezte, nagyon sok ellenérdek van Európában és a világban, hogy ez ne így működjön.


B. Nagy László országgyűlési képviselő

A magyar ellenzékről is beszélt a kormányfő, amely nem találja az utat, a célt, ezért sem tud összefogni. B. Nagy László szerint az ellenzéknek nincs nemzetpolitikája, nemzetképe, egyetlenegy dolog kovácsolja őket egybe, hogy meg kell buktatni az Orbán-kormányt. Ezzel a politikával nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, ezért sem képesek az összefogásra, hiszen a magyar nemzeti érdekek ellenében történő politizálással nem lehet előrejutni. Ezért sem a pártok programjai csapnak össze, hanem marad a vádaskodás és a negatív hangvétel – magyarázta.

Helyben maradni

A következő időszak egyik fő feladata, hogy a városok mellett a falvak népességmegtartó képességét is növelje a kormányzat, hiszen ez nemzetstratégiai kérdés – fejtette ki B. Nagy László.

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy Európa lakosságának mintegy 81 százaléka gondolja súlyos problémának a bevándorlást, amellyel kapcsolatban B. Nagy László azt hangsúlyozta, hogy nem szabad összekeverni az EU lakosságát és a brüsszeli bürokratákat. A nyugat-európai emberek – akár vezetők is – a magyar álláspontot tartják helyesnek a migrációs kérdésekben attól függetlenül, hogy az adott ország hivatalosan mást képvisel. Biztos vagyok abban, hogy egy nyugat-európai átlagpolgár hasonlóan gondolkodik, mint az itt élők, csak ott nem kérdezik meg az emberek véleményét, hanem a politikai elit egymás között lerendezi az ügyet. Az más kérdés, hogy a társadalmi erózió mikor jut el arra a pontra, hogy ezt a fajta gondolkodást képviselő elitet elzavarják el az emberek. Félő azonban, hogy ez csak későn fog megtörténni – fejtette ki lapunknak a kormánypárti politikus.


Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.