EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Sport

Bajnokokkal lépett szövetségre Hosszú Katinka

Komoly bejelentést tett tegnap Hosszú Katinka: 30 úszó, közte 15 olimpiai bajnok részvételével megalakul a Profi Úszók Világszövetsége, a GAPS (Global Association of Professional Swimmers), amelyben mindegyik kontinens képviselteti magát.

/Fotó: MTI – Illyés Tibor

Mozgalmasra sikerült a hét eleje Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok számára, hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy csatlakozott a MOL Csapathoz, így a jövőben a MOL-csoport támogatja. Mellette gőzerővel szervezkedett. Az elmúlt időszakban többször is kritizálta a Nemzetközi Úszószövetséget (FINA), most olyan szövetségeseket talált, akik kiállnak mellette. Bár hétfőn még kitért a válaszadás elől, tegnap bejelentette: megalapítja a Profi Úszók Világszövetségét.


– Az úszósport gondjaival sokan tisztában vagyunk. Sok mindenről ugyanúgy gondolkodunk, és bizonyos problémákra ugyanabban látjuk a megoldást is. És bár eddig nem emeltük fel a hangunkat, mégis a legtöbben közülünk nem csupán megszólalni hajlandóak, de tenni is készek az úszósport megreformálásáért, akár saját érdekeink háttérbe szorítása árán is – írta Facebook-oldalán.

Hozzátette, a GAPS lehetővé teszi, hogy a sportolók közösen képviseljék érdekeiket, rálátásuk legyen arra, mi történik ma az úszósporttal, és hatásuk lesz a jövőjére is.


A szervezetben az összes kontinens képviselteti magát, már harminc úszó csatlakozott, köztük olyan ászok, mint Bronte Campbell, Cate Campbell, Rikke Pedersen, Marco Koch, Koszuke Hagino és Sarah Sjöström.

– Joggal várjuk el, hogy a FINA vezetői mostantól egyenrangú félként tekintsenek ránk, tárgyalóasztalhoz üljenek velünk, és minden fontos szakmai döntés előtt lehetőséget kapjunk arra, hogy elmondjuk, mi a profi úszók véleménye, mi a MI véleményünk – fogalmazott az olimpiai és világbajnok magyar úszó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.

 • Elengedte a rendőrség Michel Platinit

  Elengedte a rendőrség Michel Platinit

  Szerda hajnalban elhagyta a francia rendőrség Korrupcióellenes Hivatalának épületét Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke, akit kedden hallgattak ki a 2022-es, végül Katarnak ítélt világbajnokság helyszínének kijelölése során felmerült korrupció és megvesztegetés gyanúja miatt zajló nyomozás részeként.

 • A bolgár bajnokkal kezd a Fradi

  A bolgár bajnokkal kezd a Fradi

  Tegnap rendezték a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája szezon selejtezőmérkőzéseinek sorsolását, amelyben a Ferencváros csapata volt érdekelt.