EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Extra

Bánattal a szívében hunyt el Schubert Éva

Pályatársait és barátait is sokkolta a hír, hogy 86 éves korában elhunyt Schubert Éva. A Kossuth-díjas színésznőről barátnője, Gór Nagy Mária és Csonka András osztotta meg emlékeit a Lokállal.

Egy egész ország és a komplett színházi szakma gyászolja Schubert Évát, aki évekig szenvedett csontritkulástól. Számtalan színházi és filmszerep mellett sokan a Szomszédok Lillácskájaként emlékeznek az igazán különleges orgánummal megáldott színésznőre. Lapunk felkereste Csonka Andrást, aki még mindig a sokkoló hír hatása alatt áll. Nem is csoda, hiszen a színész már gyerekkorától ismerte a Kossuth-díjas színésznőt. 


 

Budapest, 2013. április 8.
MTI Fotó: Bruzák Noémi


– Nagyon sokat köszönhetek neki, ugyanis két sikertelen próbálkozás után az ő segítségével jutottam be a Színház és Filmművészeti Főiskolára. Segített megismerni önmagamat, sőt ő válogatta össze a személyiségemhez legjobban passzoló anyagokat a felvételire. Hálám jeléül róla írtam a szakdolgozatom. Először a Vidám Színpadon láttam, ott játszott együtt az édesapámmal. Én azt gondolom, hogy ő nem oda való volt, a színészi kvalitásai miatt sokkal többre volt hivatott és sokszor nem a megfelelő lehetőségeket kapta meg. Lelkiismeret-furdalásosom van, amiért élete utolsó egy-két évében nagyon keveset beszéltünk, utoljára januárban, a születésnapján – mesélte András.

Gór Nagy Mária pályakezdő kora óta ismerte az akkor már országos ismertségnek örvendő Schubert Évát, akivel hosszú évekig tanárként is együtt dolgozott a Gór Nagy Mária Színitanodában. 


– Éva fantasztikus ember, színésznő és pedagógus volt. Több mint tíz évig dolgoztunk együtt, és utána is rendszeresen ellátogatott az eseményeinkre, legutoljára a tanoda alapításának az évfordulójára jött el tavaly. Nagyon fáradt volt már, de agyilag végig nagyon friss volt, utoljára talán pár hónapja beszéltünk egymással. A betegségét fájdalommal, de méltósággal viselte. Voltak azonban dolgok, amik rettenetesen bántották: nagyon szeretett volna Prima Primissima díjat kapni, de sosem lett díjazott. Emiatt haláláig bánat volt a szívében. A rajongók szeretete azonban átsegítette a legnehezebb perceken is – mondta el a színésznő. 

Gór Nagy Mária interjú
2016.07.29
Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.