EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,35 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Extra

Bánattal a szívében hunyt el Schubert Éva

Pályatársait és barátait is sokkolta a hír, hogy 86 éves korában elhunyt Schubert Éva. A Kossuth-díjas színésznőről barátnője, Gór Nagy Mária és Csonka András osztotta meg emlékeit a Lokállal.

Egy egész ország és a komplett színházi szakma gyászolja Schubert Évát, aki évekig szenvedett csontritkulástól. Számtalan színházi és filmszerep mellett sokan a Szomszédok Lillácskájaként emlékeznek az igazán különleges orgánummal megáldott színésznőre. Lapunk felkereste Csonka Andrást, aki még mindig a sokkoló hír hatása alatt áll. Nem is csoda, hiszen a színész már gyerekkorától ismerte a Kossuth-díjas színésznőt. 


 

Budapest, 2013. április 8.
MTI Fotó: Bruzák Noémi


– Nagyon sokat köszönhetek neki, ugyanis két sikertelen próbálkozás után az ő segítségével jutottam be a Színház és Filmművészeti Főiskolára. Segített megismerni önmagamat, sőt ő válogatta össze a személyiségemhez legjobban passzoló anyagokat a felvételire. Hálám jeléül róla írtam a szakdolgozatom. Először a Vidám Színpadon láttam, ott játszott együtt az édesapámmal. Én azt gondolom, hogy ő nem oda való volt, a színészi kvalitásai miatt sokkal többre volt hivatott és sokszor nem a megfelelő lehetőségeket kapta meg. Lelkiismeret-furdalásosom van, amiért élete utolsó egy-két évében nagyon keveset beszéltünk, utoljára januárban, a születésnapján – mesélte András.

Gór Nagy Mária pályakezdő kora óta ismerte az akkor már országos ismertségnek örvendő Schubert Évát, akivel hosszú évekig tanárként is együtt dolgozott a Gór Nagy Mária Színitanodában. 


– Éva fantasztikus ember, színésznő és pedagógus volt. Több mint tíz évig dolgoztunk együtt, és utána is rendszeresen ellátogatott az eseményeinkre, legutoljára a tanoda alapításának az évfordulójára jött el tavaly. Nagyon fáradt volt már, de agyilag végig nagyon friss volt, utoljára talán pár hónapja beszéltünk egymással. A betegségét fájdalommal, de méltósággal viselte. Voltak azonban dolgok, amik rettenetesen bántották: nagyon szeretett volna Prima Primissima díjat kapni, de sosem lett díjazott. Emiatt haláláig bánat volt a szívében. A rajongók szeretete azonban átsegítette a legnehezebb perceken is – mondta el a színésznő. 

Gór Nagy Mária interjú
2016.07.29
Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.