2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Bánattal a szívében hunyt el Schubert Éva

Pályatársait és barátait is sokkolta a hír, hogy 86 éves korában elhunyt Schubert Éva. A Kossuth-díjas színésznőről barátnője, Gór Nagy Mária és Csonka András osztotta meg emlékeit a Lokállal.

Egy egész ország és a komplett színházi szakma gyászolja Schubert Évát, aki évekig szenvedett csontritkulástól. Számtalan színházi és filmszerep mellett sokan a Szomszédok Lillácskájaként emlékeznek az igazán különleges orgánummal megáldott színésznőre. Lapunk felkereste Csonka Andrást, aki még mindig a sokkoló hír hatása alatt áll. Nem is csoda, hiszen a színész már gyerekkorától ismerte a Kossuth-díjas színésznőt. 


 

Budapest, 2013. április 8.
MTI Fotó: Bruzák Noémi


– Nagyon sokat köszönhetek neki, ugyanis két sikertelen próbálkozás után az ő segítségével jutottam be a Színház és Filmművészeti Főiskolára. Segített megismerni önmagamat, sőt ő válogatta össze a személyiségemhez legjobban passzoló anyagokat a felvételire. Hálám jeléül róla írtam a szakdolgozatom. Először a Vidám Színpadon láttam, ott játszott együtt az édesapámmal. Én azt gondolom, hogy ő nem oda való volt, a színészi kvalitásai miatt sokkal többre volt hivatott és sokszor nem a megfelelő lehetőségeket kapta meg. Lelkiismeret-furdalásosom van, amiért élete utolsó egy-két évében nagyon keveset beszéltünk, utoljára januárban, a születésnapján – mesélte András.

Gór Nagy Mária pályakezdő kora óta ismerte az akkor már országos ismertségnek örvendő Schubert Évát, akivel hosszú évekig tanárként is együtt dolgozott a Gór Nagy Mária Színitanodában. 


– Éva fantasztikus ember, színésznő és pedagógus volt. Több mint tíz évig dolgoztunk együtt, és utána is rendszeresen ellátogatott az eseményeinkre, legutoljára a tanoda alapításának az évfordulójára jött el tavaly. Nagyon fáradt volt már, de agyilag végig nagyon friss volt, utoljára talán pár hónapja beszéltünk egymással. A betegségét fájdalommal, de méltósággal viselte. Voltak azonban dolgok, amik rettenetesen bántották: nagyon szeretett volna Prima Primissima díjat kapni, de sosem lett díjazott. Emiatt haláláig bánat volt a szívében. A rajongók szeretete azonban átsegítette a legnehezebb perceken is – mondta el a színésznő. 

Gór Nagy Mária interjú
2016.07.29
Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • 80 éves Batman

  80 éves Batman

  A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

 • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.

 • Még több gyilkosság és sárm

  Még több gyilkosság és sárm

  Több mint 10 éve már, hogy Maureen Jennings Detective Murdoch-regényeinek szereplői életre keltek, és azóta is világszerte sok millió ember nézi az eddig 13 évadot felvillantó sorozatot.