EUR: 326,73 Ft
CHF: 289,58 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Belföld

Beérkezhetett az egymilliomodik állampolgársági kérelem

Már benyújthatták az egymilliomodik magyar állampolgársági kérelmet, az esküt tettek száma pedig novemberre, a Magyar Állandó Értekezlet idejére érheti el az egymilliót – mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerdán Tusnádfürdőn, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Semjén Zsolt a héten rendezett 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborról azt mondta, Tusványos már majdnem három évtizede az egyetemes magyarság egyik legfontosabb tanácskozási fóruma, ezért is lett az idei mottó “Tusványos – a biztos pont”.


A miniszterelnök-helyettes azzal kapcsolatban, hogy Klaus Iohannis román államfő kedden Székelyföldön járt, úgy vélekedett, komoly előrelépést jelent, hogy a látogatáson az elnök Iohannis ugyanis kapott egy székely zászlót, cserébe pedig adott egy románt.

Szintén fontos jelzés, hogy a román elnök állva végighallgatta a székely himnuszt, valamint azt mondta, hogy támogatja a regionális és önkormányzati autonómiát – fűzte hozzá Semjén Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Sárverseny

    A nap képe: Sárverseny

    Az évente megrendezett Maldon Mud Race jótékonysági esemény versenyzői Essex-ben, a Blackwater folyó sáros partján mászva versenyeznek egymással és ezzel különböző jótékony célokra gyűjtenek pénzt.

  • A családban a jövő, nem a migrációban

    A családban a jövő, nem a migrációban

    Május 26-án sorsdöntő választást rendeznek Magyarországon. A tét nagy, ugyanis azt kell eldöntenünk, hogy a keresztény kultúránk megőrzése mellett tesszük le a voksunk, vagy a bevándorlást támogatjuk.