EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Békéscsaba is hozzájárult a koraszülöttek mentéséhez

Példaértékű megyei összefogással szeptember 30-ra meglesz a koraszülöttmentő. De az útnak még nincs vége, ugyanis az autó működtetése és az új felszerelés beszerzése szintén nagy feladat lesz.

– Közel egy éve indult a viharsarki koraszülöttmentő beszerzése, közel egy éve gyűlnek az adományok a megye településeinek rendezvényein, magánszemélyektől, vállalkozóktól és maguktól a települési önkormányzatoktól is. A nagy összefogást végre siker koronázta, a napokban aláírták a mentőautó beszerzéséről szóló szerződést, és szeptember végére meg is érkezhet a jármű – tudtuk meg dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedtől, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának gyermekorvosától.


Fotó: Fekete Róbert
Békéscsaba is adományozott a koraszülöttmentő beszerzéséért.
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának gyermekorvosa, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere, dr. Fábián Ágnes tanácsnok

A kezdeményezéshez Békéscsaba vezetői is csatlakoztak, a napokban összesen hárommillió forintot ajánlva fel a mentőautó beszerzéséhez. Szarvas Péter a megyei összefogással kapcsolatban kiemelte, tényleg közös ügy a mentő beszerzése, hiszen a csecsemők közel tíz százaléka minősíthető koraszülöttnek a megyében, ezért bizonyára sok munkája akad majd az új autónak és személyzetének. A Dél-Alföldön csak Szeged és Békéscsaba rendelkezik majd ilyen speciális mentőautóval, és ha kell, ez az autó természetesen bevethető lesz a megyén kívül is.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a felajánlás átadása után kifejtette, a koraszülött-mentőautó projektje három fázisból áll: elsőként az autó megvásárlása, majd az új eszközök beszerzése (a mentő a már meglévő felszereléssel is el tud indulni), illetve magának az autónak a működtetése, fenntartása, ami szintén nem kevés forrást igényel.


Kapcsolódó Cikkek