EUR: 302,72 Ft
CHF: 265,54 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Egyéb Békéscsaba

Békéscsaba is hozzájárult a koraszülöttek mentéséhez

Példaértékű megyei összefogással szeptember 30-ra meglesz a koraszülöttmentő. De az útnak még nincs vége, ugyanis az autó működtetése és az új felszerelés beszerzése szintén nagy feladat lesz.

– Közel egy éve indult a viharsarki koraszülöttmentő beszerzése, közel egy éve gyűlnek az adományok a megye településeinek rendezvényein, magánszemélyektől, vállalkozóktól és maguktól a települési önkormányzatoktól is. A nagy összefogást végre siker koronázta, a napokban aláírták a mentőautó beszerzéséről szóló szerződést, és szeptember végére meg is érkezhet a jármű – tudtuk meg dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedtől, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának gyermekorvosától.

Fotó: Fekete Róbert
Békéscsaba is adományozott a koraszülöttmentő beszerzéséért.
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának gyermekorvosa, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere, dr. Fábián Ágnes tanácsnok

A kezdeményezéshez Békéscsaba vezetői is csatlakoztak, a napokban összesen hárommillió forintot ajánlva fel a mentőautó beszerzéséhez. Szarvas Péter a megyei összefogással kapcsolatban kiemelte, tényleg közös ügy a mentő beszerzése, hiszen a csecsemők közel tíz százaléka minősíthető koraszülöttnek a megyében, ezért bizonyára sok munkája akad majd az új autónak és személyzetének. A Dél-Alföldön csak Szeged és Békéscsaba rendelkezik majd ilyen speciális mentőautóval, és ha kell, ez az autó természetesen bevethető lesz a megyén kívül is.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a felajánlás átadása után kifejtette, a koraszülött-mentőautó projektje három fázisból áll: elsőként az autó megvásárlása, majd az új eszközök beszerzése (a mentő a már meglévő felszereléssel is el tud indulni), illetve magának az autónak a működtetése, fenntartása, ami szintén nem kevés forrást igényel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  Ismét a legmenőbb hazai sztárokkal találkozhatsz: itt lesz velünk Rúzsa Magdi, Ákos és Freddie, akik Sipos Dávid Güntherrel, a Petőfi Rádió műsorvezetőjével, valamint Csitári Gergellyel, az M2 Petőfi TV műsorvezetőjével beszélgetnek a költészetről, dalszövegekről, irodalomról, valamint megosztják a közönséggel kedvenc Arany János versüket az „Aranykor” emlékév tiszteletére.

 • Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

 • Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo a huszadik század egyik legkülönösebb sorsú festője, legizgalmasabb asszonya, legnagyobb hatású, sajátos, csak rá jellemző utat járó művésze.