EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Békéscsaba

Békéscsaba is hozzájárult a koraszülöttek mentéséhez

Példaértékű megyei összefogással szeptember 30-ra meglesz a koraszülöttmentő. De az útnak még nincs vége, ugyanis az autó működtetése és az új felszerelés beszerzése szintén nagy feladat lesz.

– Közel egy éve indult a viharsarki koraszülöttmentő beszerzése, közel egy éve gyűlnek az adományok a megye településeinek rendezvényein, magánszemélyektől, vállalkozóktól és maguktól a települési önkormányzatoktól is. A nagy összefogást végre siker koronázta, a napokban aláírták a mentőautó beszerzéséről szóló szerződést, és szeptember végére meg is érkezhet a jármű – tudtuk meg dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedtől, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának gyermekorvosától.


Fotó: Fekete Róbert
Békéscsaba is adományozott a koraszülöttmentő beszerzéséért.
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának gyermekorvosa, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere, dr. Fábián Ágnes tanácsnok

A kezdeményezéshez Békéscsaba vezetői is csatlakoztak, a napokban összesen hárommillió forintot ajánlva fel a mentőautó beszerzéséhez. Szarvas Péter a megyei összefogással kapcsolatban kiemelte, tényleg közös ügy a mentő beszerzése, hiszen a csecsemők közel tíz százaléka minősíthető koraszülöttnek a megyében, ezért bizonyára sok munkája akad majd az új autónak és személyzetének. A Dél-Alföldön csak Szeged és Békéscsaba rendelkezik majd ilyen speciális mentőautóval, és ha kell, ez az autó természetesen bevethető lesz a megyén kívül is.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a felajánlás átadása után kifejtette, a koraszülött-mentőautó projektje három fázisból áll: elsőként az autó megvásárlása, majd az új eszközök beszerzése (a mentő a már meglévő felszereléssel is el tud indulni), illetve magának az autónak a működtetése, fenntartása, ami szintén nem kevés forrást igényel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.