EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Debrecen

Belvárosi nagy felületű aszfaltozás

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciója 53 csomópont átalakítását tartalmazza. Az önkormányzat a teljes átalakításra több mint 1,4 milliárd forintot fordít.

Az ütemezés rendje

  1. Széchenyi utca I. ütem: Piac utca–nyugati kiskörút (a nyugati kiskörút építésekor a Széchenyi utca eddig felújítással nem érintett szakasza)
  2. Kossuth utca: Piac utca–Burgundia utca között
  3. Széchenyi u. II. ütem: Nyugati utca–Széchenyi u. 45. között
  4. Miklós utca: Erzsébet utca–Szoboszlói úti csomópont
  5. Szent Anna u. I. ütem: Sumen utca–Szent Anna utca 56–58. között
  6. Szent Anna u. II. ütem: Sumen utca–Varga utca között
  7. Miklós utca: Szív utca–Erzsébet utca

A terv első üteme az Árpád tér átalakítása, valamint a Nyíl utcán, a Nagysándor József és a Damjanich utcai kereszteződésekben jelzőlámpa kiépítése. A beruházás május 12-én indult és augusztus 1-jéig tart. Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi és a Kossuth utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz. Az átszervezés első ütemében, július 3-án egyes szakaszokon elindult az útfelület korszerűsítése.


A nagy felületű aszfaltozás 172 millió forintba kerül és október 31-ig minden szakaszon befejeződik. Mivel a csomópontok átalakítása ősszel kezdődik, addig a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendhez tartozó oldószeres burkolati jeleket festik fel.

Az átalakítás második üteme az egyes belvárosi csomópontok átépítése lesz. Két ütemben zajlik a munka, hogy a kivitelezés ne okozzon aránytalanul nagy forgalmi terhelést a közlekedőknek. A csomópontok átalakítása a  közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után, előreláthatóan szeptember 15-én kezdődhet.  Akkor kaphat munkaterületet a nyertes vállalkozó. A kivitelezés befejezése és ezzel együtt az új forgalmi rend bevezetése november 30-ig várható.


Kapcsolódó Cikkek