2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Debrecen

Belvárosi nagy felületű aszfaltozás

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciója 53 csomópont átalakítását tartalmazza. Az önkormányzat a teljes átalakításra több mint 1,4 milliárd forintot fordít.

Az ütemezés rendje

 1. Széchenyi utca I. ütem: Piac utca–nyugati kiskörút (a nyugati kiskörút építésekor a Széchenyi utca eddig felújítással nem érintett szakasza)
 2. Kossuth utca: Piac utca–Burgundia utca között
 3. Széchenyi u. II. ütem: Nyugati utca–Széchenyi u. 45. között
 4. Miklós utca: Erzsébet utca–Szoboszlói úti csomópont
 5. Szent Anna u. I. ütem: Sumen utca–Szent Anna utca 56–58. között
 6. Szent Anna u. II. ütem: Sumen utca–Varga utca között
 7. Miklós utca: Szív utca–Erzsébet utca

A terv első üteme az Árpád tér átalakítása, valamint a Nyíl utcán, a Nagysándor József és a Damjanich utcai kereszteződésekben jelzőlámpa kiépítése. A beruházás május 12-én indult és augusztus 1-jéig tart. Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi és a Kossuth utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz. Az átszervezés első ütemében, július 3-án egyes szakaszokon elindult az útfelület korszerűsítése.


A nagy felületű aszfaltozás 172 millió forintba kerül és október 31-ig minden szakaszon befejeződik. Mivel a csomópontok átalakítása ősszel kezdődik, addig a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendhez tartozó oldószeres burkolati jeleket festik fel.

Az átalakítás második üteme az egyes belvárosi csomópontok átépítése lesz. Két ütemben zajlik a munka, hogy a kivitelezés ne okozzon aránytalanul nagy forgalmi terhelést a közlekedőknek. A csomópontok átalakítása a  közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után, előreláthatóan szeptember 15-én kezdődhet.  Akkor kaphat munkaterületet a nyertes vállalkozó. A kivitelezés befejezése és ezzel együtt az új forgalmi rend bevezetése november 30-ig várható.


Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.