EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Dunaújváros

Betyár jó volt a hangulat a ligetben!

„Megjöttek a fiúk” – szól a Bohemian Betyars dala. A fiúk megjöttek, és meghozták a jó időt. Szerdán és pénteken az időjárás miatt a színházterembe kényszerültek a Petőfi Művészeti Liget programjai, vasárnap azonban már a szabadtéri színpadon léphetett fel a Bohemian Betyars zenekar. 

Mindhárom alkalommal izgalmas produkciókat láthattak az elmúlt héten a Petőfi Művészeti Liget programsorozatában a kilátogatók: szerdán a Karaván Família alig kezdett zenélni, amikor a feltámadó szél és az eső a színházterembe „kergette” az együttest és közönségét, ám ez sem szegte kedvét sem a zenekarnak, sem az érdeklődőknek.


A Bartók Táncszínház koreográfusa, Vári Bertalan is színpadra lépett (fotó: Juhász Vivien Klára)

A közönség lelkes tapssal biztatta a fellépőket, akiknek zenéjét a Bartók Táncszínház művészei, valamint koreográfusa, Vári Bertalan is színesítette. A táncosok és a zenekar a színház Kármen című darabjában már dolgoztak együtt, és az érdeklődők a közös munkából is láthattak néhány szeletet.

A Kármen című darabban látható koreográfiák is szerepeltek a műsorban (fotó: Juhász Vivien Klára)

Pénteken a Cymbal Rush zenekar a Bartók aulájában kezdett játszani, ám az energiától duzzadó fiatalokat ez sem fékezhette meg: láthatóan a zenekar és közönsége egyaránt jól érezte magát a koncerten.


A Cymbal Rush zenekar láthatóan nagy átéléssel játszott az egész koncert alatt (fotó: Juhász Vivien Klára)

Vasárnap már az időjárás is kedvezett a szabadtéri programoknak, így a színház mögötti színpadon léphetett fel a Bohemian Betyars együttes, akik nem hazudtolták meg nevüket, és bohém, energikus műsort adtak.

A Bohemian Betyars betyárosan ropta a színpadon (fotó: Juhász Vivien Klára)

A szűk egyórás koncert során egy pillanatra sem tört meg a banda lendülete, és végig bőséggel ontották a dallamokat, ritmusokat a közönségnek.

Sokan kilátogattak a Petőfi Művészeti Liget első, valóban szabadtéri rendezvényére
(fotó: Juhász Vivien Klára)

A Petőfi Művészeti Liget egész nyáron változatos programokat kínál az érdeklődőknek.

Kapcsolódó Cikkek