2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Ózd

Birkákkal újítottak Hangonyon

Új ágazattal bővítették tevékenységüket a hangonyi közmunkások. Megérkezett az első szállítmány a gyimesi merinókból, amely bárányok kategóriájukban a legjobb hústermelők.

A négy hónapos birkák egyelőre szokják az új környezetet, miközben karámot és fedett részt alakítottak ki számukra a programban részt vevők. Nem pillanatnyi fellángolásról van szó, mert Kovács Szilárd polgármester idáig három nőt iskoláztatott be sajtkészítő tanfolyamra, akik sikerrel vizsgáztak le. Ha felfejlődik az állomány, a tervek szerint tejtermékeket is előállítanak, a külterületen működő vágóponton pedig a húst dolgozzák fel.

Fotó: Lokál
Képalá: Gyimesi bárányok

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.