EUR: 310,85 Ft
CHF: 270,08 Ft
2017. október 10., kedd
Gedeon

Program

BMX freestyle világkupa a Kopaszi Gáton

Életük legnagyobb lehetősége előtt állnak a magyar BMX-esek, az extrém sportok világkupájának budapesti fordulójáról hosszú távon akár az olimpiáig is eljuthatnak. A BMX freestyle egyre elismertebb sportág világszerte, 2020-ban már a tokiói olimpián is szerepelni fog a versenyszámok között. A FISE Budapestet augusztus 18 és 20 között rendezik meg a Kopaszi Gáton, 55 országból várnak versenyzőket, és több százezer nézőre számítanak.

A vizes vb után augusztusban újabb sport világesemény érkezik Budapestre, a Kopaszi Gáton rendezik meg a FISE World Series-t, az extrém sportok világkupájának egyik fordulóját. A rendezvényen a gördeszka, görkorcsolya freestyle, wakesurf, BMX flatland és BMX freestyle park bajnokai versenyeznek, de a szakmai zsűri előtt amatőr és junior kategóriában bárki bemutatkozhat.

A Magyar Kerékpáros Szövetség minden hazai BMX-est arra bíztat, hogy ne hagyják ki az alkalmat és jelentkezzenek amatőr, junior, női vagy akár profi kategóriákban, mert a FISE kiváló alkalom lehet arra, hogy megmutassák rátermettségüket a nemzetközi zsűri előtt.

Magyarországon sok tehetséges fiatal van, akik számára ugródeszka lehet egy ilyen esemény. Aki a FISE-n jól szerepel, azt biztosan nem felejti el a nemzetközi zsűri. A rendezvénytől azt reméljük a szövetségben, hogy a BMX, mint sportág egyre elismertebbé válik majd itthon is, és az emberek nem utcai szórakozásnak, hanem sportteljesítménynek tekintik a BMX-et. A Kopaszi Gáton mindenki meggyőződhet róla, hogy a látványos biciklis elemekhez tornászokat megszégyenítő ügyességre és koordinációra van szükség – mondta el Pichler Róbert, a Magyar Freestyle BMX Egyesület elnöke.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szintén jelentkezésre bíztatja a sportág kedvelőit, és ugyancsak kiemelte, hogy a BMX freestyle 2020-ban Tokióban olimpiai sportágként szerepel, ezért a FISE legjobbjai a jövő olimpikonjai is lehetnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Adatrobbanásban keresik a cégek a vásárlók kegyeit

  Adatrobbanásban keresik a cégek a vásárlók kegyeit

  Mesterséges intelligencia segítségével személyre szabott üzeneteket küldő chatbotok, videoazonosítással végezhető bankszámlanyitás – a cégek különböző furfangokkal igyekeznek megfelelni a vásárlók új generációjának.

 • V4 vasárnapot tartanak a Várkert Bazárban

  V4 vasárnapot tartanak a Várkert Bazárban

  Családbarát közösségi eseménnyel szeretnék jobban megismertetni a visegrádi együttműködés lényegét az emberekkel, ennek egyik első állomása az október 8-án, a budapesti Várkert Bazár előtti V4 vasárnap – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán pénteken.

 • Kiss Zsuzsanna – Toszkán álom

  Kiss Zsuzsanna – Toszkán álom

  Lili, életében először nem gondolkodott, és
  belevetette magát a kapcsolatba, amely első ránézésre a boldogsággal kecsegtette őt.