2018. január 18., csütörtök
Piroska

Extra

Törőcsik Mari: Meggyógyulok!

Továbbra is csak Bodrogi Gyulát engedi magához Törőcsik Mari, aki bár hosszú hetek óta kórházban van, volt férjének megígérte: meg fog gyógyulni. Bodrogi, amikor csak teheti, meglátogatja a nemzet színészét, ha pedig elfoglaltsága nem engedi, telefonon akkor is folyamatosan tartják a kapcsolatot, ami rengeteget segít Törőcsik felépülésében.

/Fotó: MTI – Kallos Bea

A két legendás színész kapcsolata hosszú évtizedekre vezethető vissza, 1955-től 1964-ig házasok is voltak, s bár a szerelem kilenc év után kihűlt, a barátságuk azóta is töretlen. Olyannyira, hogy a válóperüket is végignevették a folyosón, az ülnök pedig a mellettük ülő, tanúként beidézett Pethes Györgyöt hívta be, mert azt hitte, ő Törőcsik Mari férje. Nem csoda, hogy Bodrogi Gyula a Szegedi Szabadtéri Játékok ideje alatt sem feledkezett meg a lábadozó színésznőről, aki csak őt fogadja a betegágyánál és csak neki veszi fel a telefont. Törőcsik Marit március óta ápolják a szombathelyi kórházban. Legyengült állapota miatt az életműdíját is a kórházi ágyán adták át neki. A Romnetnek akkor azt mondta: „Ide figyeljenek! Én már 81 éves vagyok, de a szeretetet nem tudom megunni. Nem tudok szeretet nélkül élni. A közönségemet, rajongóimat milliószor ölelem, csókolom. Az ő szeretetük a legnagyobb kitüntetés a világon. Most már fáradok, de ez van.” Most azonban Bodrogi Gyulának megígérte, mindent megtesz, hogy jobban legyen.


– Amikor Marit meglátogattam a szombathelyi kórházban, megbeszéltünk valamit. Azt, hogy meg fog gyógyulni. Ő pedig határozott ígéretet tett erre – mesélte a Lokálnak Bodrogi Gyula, a nemzet színésze. – Marinak nagyon tiszta a memóriája, nagyon tiszta a szíve, neki mindenképpen meg kell gyógyulnia. Legutóbb tegnap beszéltünk, igaz, csak telefonon, mert hétvégénként este a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán játszom, Béres Attila rendezésében a Vízkereszt vagy bánom is én című vígjátékot adjuk elő. Én a Fábián bácsi leszek, aki mindig benyög valami vicceset. Két próba között felhívtam Marit, akivel Hernádi Juci is váltott néhány szót. Nagyon jó hangulatú beszélgetés volt, megígértem Marinak, amint időm engedi, újra meglátogatom.

Bár Bodrogi Gyula áprilisban múlt 83 éves, kiváló egészségnek örvend. A próbák alatt a tikkasztó hőség ellenére sincs szüksége orvosra, aki figyelne rá. Mint mondja, sok évtizede megszokta a kevésbé komfortos szabadtéri színpadot, a hőség miatt pedig csak este hat óra után tartják a próbákat. Szegeden olyan kollégákkal játszik, mint Hernádi Judit, Alföldi Róbert, Görög László, Tenki Dalma, Pálmai Anna, Zayzon Zsolt és Szikszai Rémusz.


Bodrogi Gyula /Fotó: Máté Krisztián

– Az én koromban már csak azt mondhatom, hogy átmenetileg jól vagyok, nincs okom panaszra. A villamos itt áll meg a szállodám előtt, amikor felszállok rá, az utasok felismernek. Visszaköszönök nekik, a gyerekek pedig bökdösik egymást: nézd, itt a Süsü bácsi. Hogy még meddig szeretnék a színpadon játszani? Amíg jólesik. Szeretem a színházat, és imádom a közönségemet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.

 • Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Szexi ikertornyok: Megan és Claudia

  Ki van a fotókon? A 31 éves Megan Fox színésznő és a 24 éves Claudia Alende modell mintha ikrek lennének. Mindketten gyönyörűek, igéző szemekkel és tökéletes alakkal. Annyi a különbség, hogy Claudia teltebb és a kerek popsijáért egyszerűen odavannak a férfiak.

 • Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  Balázs Andrea vérét adta Árpa Attiláért

  25 előadását ünnepelte a Stephen King  horror regényéből készült Tortúra című darab a Karinthy Színházban. Az Árpa Attila és Balázs Andrea főszereplésével készült előadás nem alatt nem kevés sérülést szedett össze a színésznő, sőt a saját vérét is adta az előadás sikeréért.