2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Aktuális

Bokrost a Soros-hálózat fizeti

Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét – reagált a kormányzati tájékoztatási központ az egykori „csomagos” pénzügyminiszter közleményére, amelyben antiszemitizmussal vádolja a kormányfőt.

Úgy tűnik, megvédi munkaadóját Bokros Lajos, aki a róla elnevezett 1995-ös, jelentős életszínvonal-zuhanást eredményező gazdasági kiigazító csomaggal vált közismertté. Az elmúlt évtizedekben leginkább politikai kísértetként fel-feltűnő Bokros, aki volt már MSZMP-, MSZP-tag és az MDF miniszterelnök-jelöltje is, most pedig az általa alapított, mérhetetlenül alacsony támogatottságú Modern Magyarország Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, hétfőn nyilatkozatban támadta a kormányt, mert szerinte a figyelmet Soros György befolyására felhívó kormányzati plakát „azt sugallja, mintha az EU és Soros illegális bevándorlók beköltöztetését szorgalmazná, holott kizárólag menekültek elosztásáról lenne szó”.


Bokros szerint a kormányzati kommunikáció hazugság, nyíltan goebbelsi színvonalú. „Hazugságon alapuló nyílt antiszemita propaganda = fasizmus” – fejtegette közleményében a hírhedt pénzügyész.

Soros György és Bokros Lajos (jobbra) 2007-ben a Közép-európai Egyetem Nyílt Társadalom Díjának átadóján a Vígszínházban, közöttük Carla Del Ponte, a Nemzetközi Törvényszék főügyésze MTI Fotó: Beliczay László

A Kormányzati Tájékoztatási Központ két rövid mondattal lerántotta a leplet arról, hogy Bokros Lajos nem feltétlenül az ország sorsa miatt aggódik.


Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét – közli a lényegre törő kommüniké.

Az tény, hogy Bokros 2005–2008 között a Soros-egyetem, a CEU gazdasági irányításáért felelős vezérigazgató volt és mindmáig tanít is az egyetemen. A CEU honlapja szerint jelenleg két kurzust oktat: makro- és közgazdaság-, valamint átmeneti gazdaságtant.

Ugyanakkor a Válasz felidézte: Bokros már 1989-től, akkori friss MSZP-tagként „összebútorozott” néhány kanadai-amerikai üzletemberrel, köztük Soros Györggyel az Első Magyar Befektetési Tanácsadó Rt. igazgatóságában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Csodás zuhanás

  A nap képe: Csodás zuhanás

  Ennek az An-2-es kisrepülőgép pilótájának és annak utasainak ez a nap úgy kerül be a naptárukba, mint a második születésnapjuk.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.

 • Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtett kokain miatt vettek őrizetbe egy kolumbiai férfit a barcelonai repülőtéren – közölte a katalán város rendőrsége kedden.