2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

Bordeaux–Videoton: 18 milliárd forintnyi különbség

Kisebb csoda kellene a Videotonnak, hogy győzelemmel térjen haza Székesfehérvárra, hiszen ma este a francia Girondins de Bordeaux csapata ellen szerepel az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

/Fotó: MTI – Kovács Tamás

Eljött az idő! Az európai porondon utolsóként állva maradt magyar csapatnak, a Videotonnak most kell bebizonyítania, hogy mire képes. Nehéz feladat lesz, hiszen az ellenfél a Bordeaux, amely a hatodik lett az előző szezonban a francia élvonalban. Eddig a Vidinek jóval gyengébb ellenfelei voltak, és ez a keretek összértékében is kitűnik. A Videoton játékosainak értéke 3,6 milliárd forintra tehető, míg a máltai Balzan FC 1,1 milliárdot, az észt Nömme Kalju pedig 1 milliárd forintot ér. Ehhez képest a Bordeaux értéke 21,4 milliárd forint.


Ezeknek az adatoknak az ismeretében előrevetíthető, hogy ha esetleg a Videoton nem jut tovább, ismét elhangozhat az a közhely, miszerint a magyar klubcsapatok nem tudják felvenni a harcot a gazdag külföldi együttesekkel. Ennek ellenére Anel Hadzic bizakodik.

– Franciaországban nem mi leszünk az esélyesek, de mindig azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, ám ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel is kibékülnénk – idézi a 27 éves játékost a vidi.hu.

Az sem jó előjel, hogy a Videoton kénytelen lemondani Vinícius Paulo szolgálatairól a védelem közepén, hiszen a rutinos labdarúgó részleges izomsérülést szenvedett múlt csütörtökön a Nomme Kalju elleni visszavágón.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tájfunban győztek a pólós lányok

  Tájfunban győztek a pólós lányok

  A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Megkezdődtek a kvangdzsui vizes világbajnokságon a úszó számok tegnap. A magyarok közül Késely Ajna volt legközelebb az éremhez, azonban két századdal lemadt a bronzról 400 méter gyorson.

 • Sportos vakáció a városban

  Sportos vakáció a városban

  Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.