EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Bordeaux–Videoton: 18 milliárd forintnyi különbség

Kisebb csoda kellene a Videotonnak, hogy győzelemmel térjen haza Székesfehérvárra, hiszen ma este a francia Girondins de Bordeaux csapata ellen szerepel az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

/Fotó: MTI – Kovács Tamás

Eljött az idő! Az európai porondon utolsóként állva maradt magyar csapatnak, a Videotonnak most kell bebizonyítania, hogy mire képes. Nehéz feladat lesz, hiszen az ellenfél a Bordeaux, amely a hatodik lett az előző szezonban a francia élvonalban. Eddig a Vidinek jóval gyengébb ellenfelei voltak, és ez a keretek összértékében is kitűnik. A Videoton játékosainak értéke 3,6 milliárd forintra tehető, míg a máltai Balzan FC 1,1 milliárdot, az észt Nömme Kalju pedig 1 milliárd forintot ér. Ehhez képest a Bordeaux értéke 21,4 milliárd forint.

Ezeknek az adatoknak az ismeretében előrevetíthető, hogy ha esetleg a Videoton nem jut tovább, ismét elhangozhat az a közhely, miszerint a magyar klubcsapatok nem tudják felvenni a harcot a gazdag külföldi együttesekkel. Ennek ellenére Anel Hadzic bizakodik.

– Franciaországban nem mi leszünk az esélyesek, de mindig azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, ám ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel is kibékülnénk – idézi a 27 éves játékost a vidi.hu.

Az sem jó előjel, hogy a Videoton kénytelen lemondani Vinícius Paulo szolgálatairól a védelem közepén, hiszen a rutinos labdarúgó részleges izomsérülést szenvedett múlt csütörtökön a Nomme Kalju elleni visszavágón.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.