EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Ózd

Börtön és településeket elkerülő út épül

A börtönprojektre beérkezett árajánlatok meghaladták a tervezett költségeket, ezért új közbeszerzést fognak kiírni és csak annak elbírálása után indulhat az építkezés. Az Ózd-Bátonyterenye közötti 25-ös számú főúton forgalomszámlálás zajlik, ami a tervezésben játszik szerepet.

Az ellenzék suttogó kormányellenes propagandája már tudni véli, hogy a tervekkel ellentétben mégsem épül Ózdra büntetés-végrehajtási intézet és ugyanúgy elmarad az új 25-ös számú főút építése is. Riz Gábor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hűtötte le az ellendrukkereket.


Fotó: Lokál
Képalá: A borsodnádasdi szerpentin gyorsítósávokkal bővül

Egy keretösszeg áll rendelkezésre az új börtönberuházásokra, és annak alapján írták ki a közbeszerzést. A pályázók azonban túlárazták a meghirdetett árakat, ami miatt nem hirdettek eredményt. A történtek miatt újra kiírják a pályázatot, aminek a közbeszerzésről szóló törvény szerint elölről kezdődik a menete. Ennek ismeretében lehet majd beszélni az építkezés elkezdésének és befejezésének időpontjáról.

Fotó: Lokál
Képalá: A megépülő gyorsítósávval menetidő spórolható

Az országos úthálózat bővítési projektjében helyet kapott az Ózd-Bátonyterenye közötti út építése is, ami jelentősen lerövidíti majd a főváros felé közlekedők menetidejét. Az első verzió négysávos útberuházásról szólt, ami mai árakon 180 milliárd forintba kerülne. Ez akkorra összeg, hogy a hazai útfejlesztések egynegyedét jelentené. Helyette 40-60 milliárd forintból épül meg az út, amely kikerüli a településeket és néhány helyen gyorsító sáv segíti a gyorsabb közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.