EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Külföld

Börtönbe mehet a madártolltolvaj

A most 45 éves férfi hosszú évek óta megszállottan gyűjti a ritka és egzotikus ragadozó madarak tollait, és saját kollekcióját múzeumi gyűjtemények megdézsmálásából gyarapította. Főleg svájci, német és osztrák múzeumokat fosztogatott tudományos kutatás ürügyén.

A vádlott hét és fél év alatt 10 500 madártollat és 458 „egyéb tárgyat” gyűjtött össze, összesen 127-féle ragadozó madár tollait találták meg nála 427 ezer frank (120 millió forint) értékben. A lopott tollak között északi sólyom, vörös kánya, maláj sas, usambarai uhu, egerészölyv, dzsungel sas „öltözéke” szerepel. Büntetés nélkül szinte biztos, hogy nem fogja megúszni a fanatikus tollgyűjtő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Az Apple beszállítója, a tajvani Foxconn egymilliárd dolláros beruházással bővíti az Apple számára iPhone-készülékeket összeszerelő indiai üzemét annak érdekében, hogy oda telepítse át kínai gyártását.

  • Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kereskedelmi forgalomba kerülő kókuszdiót a jövőben, miután állatvédők a makákók kizsákmányolásával vádolták meg a helyi kókuszipart, és egyes amerikai, brit és holland áruházláncok levették polcaikról a thaiföldi kókuszdiót.