EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Eger

Börtönnel az állatok védelméért

Egerben Babócsai Réka színésznő, a Gárdonyi Géza Színház társulatának tagja figyelt fel egy, a közösségi oldalakon szerveződő és eddig szájról szájra terjedő kezdeményezésre, és nagy állatvédőként úgy érezte, azonnal tennie kell valamit. A cél: 600 ezer aláírás összegyűjtése annak érdekében, hogy legyen mindenki számára fontos, érthető és legyen súlya annak, ha egy állat ellen értelmetlen, kegyetlen tettet visz véghez bárki.

Babócsai Réka színésznő teljes mellszélességgel küzd az állatok védelme érdekében kezdeményezett törvénymódosításért

„Kapjon tényleges szabadságvesztést, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa egy év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy öt évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól” – ez a lényege annak a kezdeményezésnek, amelyet országos szinten Révai Ildikó állatmentő indított el magánszemélyként, és amelyhez ma már egy egész mozgalom kapcsolódik Magyarországon.


Hiszen milyen ember az, aki egy védtelen, kiszolgáltatott állatot képes bántani? A fentieknél persze sokkal többet érdemelne, de ebbe inkább most ne menjünk bele…

– Elenyésző azon esetek száma, amikor tényleges börtönbüntetés kiszabása történik az állatokkal szembeni kegyetlenkedések miatt, ehhez képest sajnos ezek a tettek nem olyan elenyészőek. Valamit tenni kell, hogy végre történjen valami ebben az országban, valahogy fel kell hívni a figyelmet erre, és meg kell tanítani a következő generációt is, hogy az állatok védelme éppen olyan fontos ügy, mint mondjuk, a környezetvédelem. Meg kell őket tanítani arra, hogy egy állatot védeni kell, hiszen ő nem tudja megvédeni magát – sorolja az érveket Babócsai Réka.


Évek óta rengetegen küzdenek azért – köztük a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány is –, hogy szabjanak ki tényleges börtönbüntetést azokra a kegyetlenkedőkre, akik képeset kioltani kutyák, macskák és egyéb nem haszonállatok életét, sokszor brutális módon.

Fontos kiemelni, hogy Egerben immár számos helyen alá lehet írni a törvénymódosítás kezdeményezéséhez szükséges aláíróíveket. Főbb helyszínek: a Gárdonyi Géza Színház Szervezőirodája a Széchenyi úton, a Szvorényi úti állateledelbolt, a Törvényház úti vegán étterem, és újonnan csatlakozott a Rádió 1 Eger, ahol szintén elláthatják szignóikkal azokat az íveket, amelyeket dr. Trócsányi László igazságügyi miniszterhez szeretnének eljuttatni, kérve az állatok kínzásáért, életük értelmetlen kioltásáért a bűnösök méltó büntetését.

 

A színésznő színpadi szerepei

Babócsai Rékát egyébként a színházszeretők idén a Hamlet Opheliájaként láthatták, vígjátékban is megmutatta tehetségét a Black Comedy Melkettjeként, és élvezhettük játékát a Charlie nénjében is. Babócsai Réka 2015-től az egri teátrum tagja.

Babócsai Réka a Black Comedy-ben, Saárossy Kingával, Nagy Andrással és Tóth Leventével

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.