2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szeged

Botka MSZP-s kifizetőhellyé tette Szegedet?

Újabb feljelentés a VIP-parkolóügyben, a gyanú szerint egy makói MSZP-s politikus is kapott ingyenes parkolóbérletet, akinek az érintett időszakban nem volt köze Szegedhez – így tiltott pártfinanszírozás is felmerülhet.

A Lokál Extra Szegedben több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy a Gyulai Járásbíróság tárgyalja a szegedi VIP-parkolóbérletek ügyét. A vád szerint az érintettek több mint 40 millió forint kárt okoztak azzal, hogy 2008 és 2012 között jogszabályi felhatalmazás nélkül ingyenes parkolóbérleteket osztogattak Szegeden, amelyek odaítéléséről a Botka László MSZP-s polgármester által összehívott vezetői értekezleteken döntöttek. Felbujtás vádjával ül a vádlottak padján Solymos László szocialista alpolgármester, Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök és Mózes Ervin címzetes főjegyző is. Botkát nemrég tanúként hallgatták meg.


Botka Lászlónak sok kérdésre kell válaszolnia

Szegeden a legdrágább a parkolás

Van, és még sincs: a 200 millió forintért épített automata-rendszer olykor napokig nem működik

Újabb fejlemény, hogy Szabó Bálint jogász költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt tett feljelentést a Makói Rendőr-kapitányságon. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője állítja, több mint másfél millió forint értékben kapott kombinált szegedi parkolóbérleteket Gazdag János korábbi makói MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt Csongrád megyei alelnöke, akinek semmi köze nem volt az érintett időszakban a megyeszékhelyhez, így tiltott pártfinanszírozás is történhetett.

– Gazdag János akkor kapott szegedi éves kombinált parkolóbérletet 2008 és 2010 között, amikor már nem volt parlamenti képviselő. Nem tudunk másra gondolni, mint arra, hogy Botka László az MSZP megyei elnökeként ilyen módon fizette ki a helyettesét – jegyezte meg. Hozzátette, tudomása szerint nem csak az említett három évben kapott bérletet a férfi, további két évre vonatkozóan ezt ő maga ismerte el, ráadásul deszki, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi és további makói szocialistáknak is juthatott az ingyenbérletekből.


Bedöglött

A VIP-parkolóbotrány árnyékában összeomlott a 200 millió forintos beruházással pünkösd után átadott szegedi parkolóautomata-rendszer. A lakosok arra panaszkodnak, hogy az automaták technikai hiba miatt napokig nem működtek, vagy ha életre is keltek, a kártyás fizetést sok esetben nem fogadták el.

Szabó Bálint szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak haladéktalanul választ kell adnia arra, hogy Gazdag Jánoson kívül melyik Csongrád megyei szocialista politikus szerepelt a kiváltságok listáján.

– Ez azért is érdekli a szegedieket, mert a megyeszékhelyen itt fizetik az emberek a legtöbbet a parkolásért, úgy, hogy a város ingyen osztogatott bérleteket titkárnőnek, haveroknak, párttársaknak és egyéb kiváltságosoknak – jegyezte meg, hozzátéve: megengedhetetlen, hogy Szegedet akár a polgármestere, akár bárki más kifizetőhelyként használja. A jogász szerint életszerűtlen Botka Lászlónak a VIP-parkolóügyben tett tanúvallomása is, miszerint nem tudja, hogy a felesége neve miként került fel a kedvezményezetti listára…

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.