2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Szeged

Botka MSZP-s kifizetőhellyé tette Szegedet?

Újabb feljelentés a VIP-parkolóügyben, a gyanú szerint egy makói MSZP-s politikus is kapott ingyenes parkolóbérletet, akinek az érintett időszakban nem volt köze Szegedhez – így tiltott pártfinanszírozás is felmerülhet.

A Lokál Extra Szegedben több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy a Gyulai Járásbíróság tárgyalja a szegedi VIP-parkolóbérletek ügyét. A vád szerint az érintettek több mint 40 millió forint kárt okoztak azzal, hogy 2008 és 2012 között jogszabályi felhatalmazás nélkül ingyenes parkolóbérleteket osztogattak Szegeden, amelyek odaítéléséről a Botka László MSZP-s polgármester által összehívott vezetői értekezleteken döntöttek. Felbujtás vádjával ül a vádlottak padján Solymos László szocialista alpolgármester, Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök és Mózes Ervin címzetes főjegyző is. Botkát nemrég tanúként hallgatták meg.


Botka Lászlónak sok kérdésre kell válaszolnia

Szegeden a legdrágább a parkolás

Van, és még sincs: a 200 millió forintért épített automata-rendszer olykor napokig nem működik

Újabb fejlemény, hogy Szabó Bálint jogász költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt tett feljelentést a Makói Rendőr-kapitányságon. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője állítja, több mint másfél millió forint értékben kapott kombinált szegedi parkolóbérleteket Gazdag János korábbi makói MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt Csongrád megyei alelnöke, akinek semmi köze nem volt az érintett időszakban a megyeszékhelyhez, így tiltott pártfinanszírozás is történhetett.

– Gazdag János akkor kapott szegedi éves kombinált parkolóbérletet 2008 és 2010 között, amikor már nem volt parlamenti képviselő. Nem tudunk másra gondolni, mint arra, hogy Botka László az MSZP megyei elnökeként ilyen módon fizette ki a helyettesét – jegyezte meg. Hozzátette, tudomása szerint nem csak az említett három évben kapott bérletet a férfi, további két évre vonatkozóan ezt ő maga ismerte el, ráadásul deszki, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi és további makói szocialistáknak is juthatott az ingyenbérletekből.


Bedöglött

A VIP-parkolóbotrány árnyékában összeomlott a 200 millió forintos beruházással pünkösd után átadott szegedi parkolóautomata-rendszer. A lakosok arra panaszkodnak, hogy az automaták technikai hiba miatt napokig nem működtek, vagy ha életre is keltek, a kártyás fizetést sok esetben nem fogadták el.

Szabó Bálint szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak haladéktalanul választ kell adnia arra, hogy Gazdag Jánoson kívül melyik Csongrád megyei szocialista politikus szerepelt a kiváltságok listáján.

– Ez azért is érdekli a szegedieket, mert a megyeszékhelyen itt fizetik az emberek a legtöbbet a parkolásért, úgy, hogy a város ingyen osztogatott bérleteket titkárnőnek, haveroknak, párttársaknak és egyéb kiváltságosoknak – jegyezte meg, hozzátéve: megengedhetetlen, hogy Szegedet akár a polgármestere, akár bárki más kifizetőhelyként használja. A jogász szerint életszerűtlen Botka Lászlónak a VIP-parkolóügyben tett tanúvallomása is, miszerint nem tudja, hogy a felesége neve miként került fel a kedvezményezetti listára…

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.