2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Belföld

Botkáék fenyegetik az MSZP-st?

Egyre durvábbá válik az MSZP-n belüli harc. Molnár Zsolt elnökségi tag arról beszélt a Karc FM-nek, hogy Botka Lászlóhoz köthető személyek megfenyegették. A miniszterelnök-jelölt korábban leárulózta Molnárt.

Vélhetően Botka Lászlóhoz, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéhez köthető személyek azzal fenyegették meg Molnár Zsoltot, a szocialista párt elnökségi tagját, hogy „ha nem fogja be a száját, akkor könnyen baja eshet”. Ezt maga az érintett jelentette ki a Karc FM-nek adott interjúban. Azt mondta: azzal fenyegették, hogy „le lesz ügynöközve, és ki lesz zárva az MSZP-ből”. Ezeket úgy kommentálta, hogy „szokásos pártállami megjegyzések” és nem veszi komolyan őket. Szerinte egyesek csak ilyen visszatetsző módon okoskodnak, ezzel szeretnék biztosítani listás helyüket a jövő évi parlamenti választásokon – írta a Magyar Idők.


/Fotó: Soós Lajos

Mint a Lokál már beszámolt róla, a háborúskodás akkor fajult el, amikor Botka árulónak nevezte Molnár Zsoltot, aki az ellenzéki összefogást hiányolta. Molnár most a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy áll bármilyen vizsgálat elé, ha lesz, bár ő egyelőre nem tud ilyenről. Korábban azt válaszolta ugyanis Botka szavaira, hogy azok pártállami időket idéznek.

/Fotó: Szigetváry Zsolt

Baja Ferenc, az MSZP volt országgyűlési képviselője is élesen kritizálta Botka Lászlót a Hír TV-ben. Mint mondta, Botka nyilatkozatával ellentétben nincsenek Fidesz-kollaboránsok a szocialistáknál. Baja Ferenc úgy látja, hogy a belső ellenségek keresésével nem lehet leváltani a jelenlegi kormányt.

 

A Lokálnak nyilatkozó politológus szerint a cicaharc kezd kenyérharccá, vagyis megélhetési küzdelemmé fajulni a baloldalon.

– Azt láthatjuk a balliberális oldalon, hogy egyre erősebbé válik a pozícióharc. A türelmi idő lassan letelik és Botka László nemhogy egymillió új szavazót nem tudott hozni az MSZP-nek, hanem csökkent a párt támogatottsága – mondta Kiszelly Zoltán, aki szerint Botka azért ódzkodik ennyire Gyurcsánytól, mert attól fél, hogy az megpuccsolja, és ő is úgy jár, mint annak idején Medgyessy Péter 2004-ben.

A politológus arra a kérdésünkre, hogy várható-e pártszakadás az MSZP-ben, annyit mondott, hogy most még nem, majd hozzátette: az esetleges összefogásról pedig minden bizonnyal az őszi kongresszuson döntenek majd.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek