2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Rapportra hívja Botkát az MSZP-s pártelnök

Az MSZP elnöke besokallt a párton belüli viszályoktól, ezért úgy döntött, hogy kedden magához rendeli a háború két főszereplőjét, Botka László miniszterelnök-jelöltet, valamint Molnár Zsolt elnökségi tagot – írja a Népszava.

Mint azt korábban megírtuk, komoly háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját. Azóta is folyik az adok-kapok. Ezért dönthetett úgy a pártelnök, hogy megregulázza a talán már túl nagy szabadságot élvező MSZP-s vezetőket és kormányfő-jelöltet ezzel egyértelművé téve, hogy a marakodás és a sajtón keresztül való üzengetés kifejezetten árt a párt egyébként sem makulátlan népszerűségének.


Ezt egyébként Molnár Gyula közösségi oldalára írt bejegyzésében is egyértelművé tette: “Türelmet és nyugalmat kérek mindenkitől! Türelmet a támogatóktól, a lehetséges szövetségesektől és mértékletességet belül! Az ellenfél azt állítja, hogy a meccs már elkezdődött és minden pillanatban eljátssza a gólörömöt, pedig az igazi kihívó (mi) még az öltözőben van. A csapatkapitány és a szövetségi kapitány is a helyén van és lesz/van taktika és stratégia arra, hogy amikor kifutunk a pályára ne legyen kétség, hogy a meccs nyerhető. Én pedig azt ígérem, hogy többet nem fog veszekedés kihallatszani az öltözőből!”

A botrány egyébként akkor csúcsosodott ki, amikor Botka a 168 órában árulónak nevezte Molnárt, akinek Botka szemében az a  „bűne”, hogy azt találta mondani: az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek