EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Belföld

Budapest a legnépszerűbb kikötő

Budapestet választották a legjobb desztinációnak azok a turisták, akik hajóval szeretik járni a világot – írja a Daily Mail. A Cruise Critic utazási portál a hajóval utazók kedvencének díját is odaítélte a magyar fővárosnak.

/Fotó: Szigetváry Zsolt

Újabb turisztikai elismerésben részesült Budapest. A múlt héten a hajóutazásokra specializálódott CruiseCritic.com című internetes újság a turisták beszámolói alapján kihirdette a Cruisers’ Choice Destination díjat, amelyet idén az európai folyami városok kategóriájában nem más kapott, mint a magyar főváros.


Az értékelések alapján Budapest azért népszerű a turisták szerint, mert gazdag történelmi háttérrel rendelkezik, illetve építészetileg gyönyörű. Sok látogató megemlítette, hogy a hajóút lejárta után is a városban maradt, hogy jobban megismerhesse. A második helyen a németországi Würzburg szerepelt, a harmadik pedig Bécs lett.

A díjakat 15 kategóriába sorolták, amelyek megfelelnek a világ egyes régióinak. A Daily Mail megemlíti, hogy az Alaszka kategóriában Glacier Bay végzett az élen, és újoncot is avattak, mivel Dubrovnikot dicsérték a leginkább a déli és keleti mediterrán térségben. Az európai városok közül még Amszterdam és a franciaországi Villefranche is díjat kapott.

A portál szerint a szavazók többsége (44 százalék) az útitervet veszi figyelembe mielőtt indul egy hajótúrán. Egyéb szempontok az ár (32 százalék), az időpont (12 százalék) és az induló kikötő (12 százalék).

/Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek