EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Kecskemét

Búzát ajándékoztak a kárpátaljai gyerekek

A jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medence magyarlakta részein élő segítőkész adományozóktól nemzeti összefogással búzát gyűjtenek, immár hét éve. Az így felajánlott, majd összegyűjtött termény egy részét liszt, másik részét pedig kenyér formájában osztják szét a határon innen és túl működő, magyar gyerekeket segítő szervezetek támogatására.

Az idei megyei búzagyűjtő napot július 14-én rendezték meg a kunszállási Júlia Malomban, ide látogatott el több megyei adományozó, akiket Domján Gergely, a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara elnöke köszöntött. Az elnök köszönetét fejezte ki az elosztásban segédkező Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, valamint a kárpátaljai gyerekeknek is, akik azzal együtt, hogy részesülnek az adományban, egy zsák búzával és egy fonott kaláccsal kedveskedtek vendéglátóiknak.


A kárpátaljai gyerekek egy zsák búzával és egy fonott kaláccsal is kedveskedtek vendéglátóiknak.

– Felajánlottak egy zsák búzát – mondta az elnök –, amit betettünk a többi közé, és nagy-nagy szeretettel fogadunk, hiszen úgy gondolom, hogy nálunk is jó helye van annak a búzának, ami ott terem.

Domján Gergely kiemelte, a kamara ötödik éve vesz részt az immár hétéves Magyarok Kenyere-programban, felismerte annak jelentőségét. – Mindig el szoktam mondani, nem biztos, hogy az a lényeg, mennyi gyűlt össze… Ha valaki csak egy ötkilós zacskóval hoz, de szívből teszi le a többi közé, az ugyanolyan értékű, mint amikor valaki tíz mázsával járul hozzá a kezdeményezéshez.

Az ünnepség végén a vendégül látott gyerekeket Domján Gergely megajándékozta a Fejedelmi Pékség által a Magyarok Kenyere-lisztből sütött péksüteménnyel.

Kapcsolódó Cikkek