2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Nagykanizsa

Cél a feljutás!

Az aranyérem megszerzése és az NB III-as feljutás a célja a következő szezonban az UFC Nagykanizsa együttesének. A csapat a megyebajnoki cím után egyetlen góllal alulmaradt a Makóval szembeni osztályozón, így ősztől ismét a zalai első osztályban szerepel. Gombos Zsolt vezetőedző csapata az új idényre jelentősen átalakul, hiszen a nyáron távozott az együttestől Kiss Jácint, Boros Zoltán, Rácz Szabolcs, Kisharmadás Gábor, Ágoston József, Péter Péter, Orbán Attila, Papp Tamás és Kotnyek István is.

Érkezők is vannak szép számmal, de a végleges keret csak ezekben a napokban alakul ki, hiszen többen is próbajátékra érkeztek Nagykanizsára. A Lokál Extra megtudta, az UFC-ben az átlagéletkor jóval alacsonyabb lesz, s az új „szerzemények” többsége már NB-s tapasztalattal is rendelkezik.


Péntek Adrián (labdával) marad, s góljaival hozzájárulhat a remélt újabb bajnoki címhez (Fotó: Gergely Szilárd)

A Nagykanizsa – a rövid nyári szünetet követően – július 10-én kezdte az alapozó munkát, s Gombos Zsolt heti hat napon tart foglalkozást játékosainak. A monotonitást edzőmeccsek törik meg, lapzártánkig kettőn van túl az UFC: Balatonlellén 4-0-ra győzött, Lendván a szlovén második vonal egyik elit csapata ellen pedig 5-0-ra kikapott.

A programban további tesztmeccsek is szerepelnek, az első, már téttel bíró találkozót augusztus 2-án vívja az UFC. Akkor a Magyar Kupában kell bizonyítaniuk a kanizsaiaknak, akárcsak egy héttel később, amikor újabb fordulót rendeznek az MK-ban. A megyei pontvadászat az augusztus 12–13-i hétvégén kezdődik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek