2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Szeged

Célegyenesbe fordulhat a szegedi atlétikai centrum ügye

Két lehetséges helyszínt térképez fel a Magyar Atlétikai Szövetség: vagy az egyetem területén, vagy az SZVSE-stadionban létesülhet a várva várt központ. Gyulai Miklós, a MASZ elnöke tájékoztatta lapunkat.

Orbán Viktor miniszterelnök januári szegedi látogatása alkalmával jelentett be több, a helyi sportéletre jelentős hatással bíró, kormányzati támogatással megvalósuló beruházást, így az Etelka soron hétmilliárd forintból épülő fedett uszodát, valamint a Felső-Tisza-parton lévő stadion helyén létesítendő modern kézilabda-arénát, amely a MOL-Pick Szeged új otthonául szolgálhat. – A sportfejlesztésnek egyetlen szakosztály sem lesz vesztese Szeged városában – jelentette ki a kormányfő, aki hozzátette, a kormányzat kész közreműködni abban, hogy méltó körülmények közé kerüljenek a Felső-Tisza-partról kiszoruló atléták. Ez már csak azért is kiemelten fontos, mert a sportág évtizedek óta mostohagyermeknek számít a városban, a szocialista városvezetés nem tett érdemi lépéseket az atlétika érdekében, nem véletlen, hogy legutóbb az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita is kénytelen volt elhagyni Szegedet, és békéscsabai színekben folytatni pályafutását.


A miniszterelnök tett ígéretet arra, hogy a kormányzat támogatja egy méltó atlétikai centrum kiépítését

A költözés már biztos, a helyszín még nem

A napokban munkacsoport alakult, amely a Modern Városok Program keretében megvalósuló szegedi atlétikai centrum ügyén dolgozik. A Lokál Extra értesülései szerint az új létesítménynek két lehetséges helyszíne lehet: a Szegedi Tudományegyetem vagy pedig a sportág egyik tradicionális szegedi fellegvára, az SZVSE-pálya.

Örültünk, hogy meghívást kaptunk ebbe a munkacsoportba, ahol megtettük a javaslatainkat. Úgy gondolom, talán előnyben részesül az egyetemi terület, hiszen fontos, hogy egy egyetemi városban, a campuson belül európai színvonalú sportinfrastruktúra álljon rendelkezésre. Ez kifejezett vonzerő lehet a diákok számára. A másik lehetséges helyszínként felmerült SZVSE-pálya kondícióival is tisztában vagyunk, tudjuk, milyen adottságokkal rendelkezik – mondta el érdeklődésünkre Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. Úgy folytatta, a szegedi önkormányzatnak most olyan tanulmánytervet kell készítenie az atlétikai centrum kapcsán, amely egyértelműsíti a kormányhatározati előterjesztést, és kitér a beruházás minden részletére.


Tapasztalat

– A Magyar Atlétikai Szövetség értelemszerűen minden erejével és eszközével segíti és támogatja a szegedi beruházást, ha pedig szükség van rá, szakmai tudásunkat, tapasztalatunkat is hozzá tudjuk tenni – ígérte Gyulai Miklós.

Elmondta, várhatóan a következő hetekben a Magyar Atlétikai Szövetség részéről mind a két lehetséges helyszínt bejárják az egyetem és a város szakembereivel, és felmérik, milyen elemeket tartalmazhat az új létesítmény, azaz lesz-e dobópálya, nyílik-e lehetőség fedett futófolyosó megvalósítására. A szövetség elnöke úgy látja, augusztus végén, szeptember elején érhet a következő fázisba a szegedi atlétikai centrum ügye.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.