EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Sopron

Cigányprímás Fertőrákoson

Kálmán Imre Cigányprímás című darabját láthatja a közönség július 21–22-én a fertőrákosi barlangszínházban. A történet röviden: Báró 13. Rácz Pali híres prímás volt.

Egy pesti gyáros leányával való szerencsétlenül végződő szerelmi kalandját követően hegedűjét idejekorán szögre akasztotta és sikeres impresszárió lett belőle.
Sári lánya – emancipált ifjú hölgy – együtt dolgozik apjával az ügynökségen. Laci fia szintén muzsikus szeretne lenni, ám az apa fiát csak „botcsinálta zenésznek” tartja. Nevelt lányának, Juliskának ugyanúgy megtiltja a művészeti pályát és azt, hogy énekesnőként színházhoz szerződjön.
Elve: „Mi szeretjük a művészeket, mi a művészekből élünk, de művészek soha nem akarunk lenni”. Ezzel a szemlélettel előre megjósolható a konfliktusok sorozata.
Julius Wilhelm és Fritz Grünbaum szövegkönyvét átdolgozta Robert Herzl, fordította Zsadon Andrea.
Közreműködik az Operettvilág Együttes tánckara, kórusa és Szimfonikus Zenekara.

Szereposztás
Rácz Pali – Szolnoki Tibor (Jászai-díjas)
Laci, a fia – Sövegjártó Áron
Sári, a lánya – Iván Gál Judit
Juliska, a nevelt lánya – Lóránt Enikő
Irinyi grófnő – Zsadon Andrea (Jászai-díjas)
Gaston, az unokaöccse – Dénes Viktor
Estragon gróf – Rupnik Károly
Cadeau – Vághelyi Gábor
Feri – Benkő Péter (Jászai-díjas)
Lajos – Mátray Árpád

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.