EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Sport

Federer nyolcadik győzelmére hajt

A pezsgőt már behűtötték és talán a tejszínes eper kiporciózását is megkezdték, ami Londonban a legbiztosabb jele annak, hogy kezdődik a wimbledoni teniszbajnokság.

/Fotó: EPA/PETER KLAUNZER EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

A statisztikák szerint egyébként a nem hivatalos füves pályás világbajnokságon eperből körülbelül 28-30 ezer kiló, tejszínből pedig 6-7 ezer liter fogy a torna két hete alatt. S ha már a számoknál tartunk: 1877 óta rendezik meg a tornát – a férfiaknak. A hölgyek 1884-ben szerepelhettek először a megszentelt gyepen.


Nos, a híres fű karbantartásának módját 33 oldalas kézikönyvben rögzítették. A füvet télen 15, márciusban 12, áprilistól kilenc, a torna rajtjára pedig nyolc milliméteresre vágják, és hetente kétszer egy sólymot is elengednek a galambokat zavarandó, a holt szezonban pedig villanypásztor védi a rókáktól, mert a vizeletük káros a gyepnek.

Ennyit az érdekességekről, de a lényegről, vagyis a teniszezőkről is essék néhány szó: a sorsoláson kiderült, hogy a férfiaknál Roger Federer Novak Djokoviccsal az elődöntőben, a ranglistaelső Andy Murrayvel pedig csak a döntőben találkozhat. Federer ezúttal is biztos favoritnak számít, nyolcadik wimbledoni győzelmére hajt. Mögötte Murray, Rafa Nadal és Djokovic a legesélyesebb. A hölgyeknél Serena Williams távollétében – némi túlzással – szinte bárki nyerhet.


Belehúzott Babos és Fucsovics

Két magyar, Babos Tímea és Fucsovics Márton révén magyar teniszezők is felkerültek a főtáblára, ám egyiküknek sem volt szerencséje a sorsoláskor. Előbbi a korábbi világelső dán Caroline Wozniacki ellen kezd, míg utóbbi a 16. helyen kiemelt, fűspecialistaként ismert 34 éves luxemburgi Gilles Müllerrel játszik.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Aranylány

  A nap képe: Aranylány

  Elképesztő teljesítménnyel utasította háta mögé versenytársait Hosszú Katinka, aki ezzel aranyérmet szerzett 200 méter vegyesen a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon.

 • Hosszú Katinka még mindig verhetetlen

  Hosszú Katinka még mindig verhetetlen

  Hosszú Katinka tovább írja 2009 óta tartó világbajnoki sikertörténetét. Az olimpiai bajnok úszó megszerezte pályafutása nyolcadik vb-aranyérmét, ezúttal 200 méter vegyesen végzett az élen.

 • Kozma: Mindig a kicsiket büntetik

  Kozma: Mindig a kicsiket büntetik

  A vb úszóversenyeinek nyitónapján a férfi 400 méter gyorson ezüstérmes ausztrál Mack Horton a díjátadás után letérdelt a dobogóra, így tiltakozott a sokadik alkalommal doppinggyanúba keveredett kínai Szun Jang győzelme ellen.